top of page

השירים של קסביאן | Kasabian best songs

"Kasabian"

שוחרר בספטמבר 2004

1. "Club Foot" 
2. "Processed Beats"  
3. "Reason Is Treason" 
4. "I.D." 
5. "Orange"  
6. "L.S.F. (Lost Souls Forever)" 
7. "Running Battle" 
8. "Test Transmission" 
9. "Pinch Roller" 
10. "Cutt Off" 

11. "Butcher Blues"  
12. "Ovary Stripe"
13. "U Boat"

Reason Is Treason
L.S.F. (Lost Souls Forever)

אלבום הבכורה של קסביאן דורג בשיאו במקום הרביעי במצעד הבריטי. לעטיפת האלבום היה צבע שונה בכל אחד מהאיזורים השונים בהם שוחרר, הגרסא הבריטית הייתה שחור לבן  כבתמונה, האירופאית אדום ושחור, האמריקאית שחור וכחול, והגרסא היפנית כסופה לבנה. למהדורה המוגבלת בבריטניה הייתה עטיפה שזוהרת בחושך. 

 

הסינגל הראשון מהאלבום Reason Is Treason נכנס לפסקולים של המשחקים בייסבול MLB 2K8 וגראן טוריסמו 4. בנוסף חלק קטן מהשיר הושמע בפתיחת הסרט טומב ריידר 2 - סוד החיים (2003).

 

הסינגל השני Club Foot ידוע בריף הבאס המיוחד והמעוות שלו. מוקדש לסטודנט הצ'כי יאן פאלאך, שהתאבד במחאה פוליטית על הפלישה הסובייטית לצ'כוסלובקיה ב-1968 בסופה של תקופת האביב של פראג. הקליפ גם מתייחס להתערבות של הממשלה הסובייטית במהפכה ההונגרית של 1956 עם באנר שמראה טקסט בהונגרית "Szabad Európa Rádió" ("רדיו אירופה החופשית / רדיו ליברטי").

הסינגל השלישי (L.S.F. (Lost Souls Forever היה הראשון שנכנס לטופ 10 במצעד הבריטי. במאי 2007 המגזין NME דירג אותו במקום ה- 37 ברשימת המנוני האינדי הטובים ביותר של כל הזמנים. כמו כן השיר נכנס לפסקול המשחק פיפא 2004.

Club Foot
Cutt Off
Processed Beats

"Empire"

שוחרר באוגוסט 2006

1. "Empire"
2. "Shoot the Runner" 
3. "Last Trip (In Flight)"  
4. "Me Plus One" 
5. "Sun Rise Light Flies" 
6. "Apnoea" 
7. "By My Side"
8. "Stuntman"
9. "Seek & Destroy"
10. "British Legion" 
11. "The Doberman"  

האלבום השני של קסביאן כבש את המקום הראשון במצעד האלבומים הבריטי. הסינגל הראשון שנושא את שמו ניתן היה להזמנה מוקדמת באתר הרשמי, עם הורדה נוספת במתנה של קאבר הלהקה לשיר של דייויד בואיHeroes. הקליפ של השיר ממשיך את האג'נדה האנטי מלחמתית של קסביאן.

 

במהלך הקלטת האלבום, לחבר הלהקה ואחד מכותבי השירים המרכזיים כריסטופר קרלוף היו חילוקי דעות אמנותיים ויצירתיים, והתבקש לעזוב את הלהקה, כך לפי אתר האינטרנט הרשמי, אם כי יש ראיות לכך שהוא עזב מסיבות אישיות. הוא היה שותף לשלושה שירים מהאלבום. 


בטקס פרסי המוזיקה של המגזין NME לשנת 2007, זכתה קסביאן בפרס ההופעה החיה הטובה ביותר.

Empire
Shoot the Runner
Me Plus One

"West Ryder Pauper Lunatic Asylum"

שוחרר ביוני 2009

1. "Underdog" 
2. "Where Did All the Love Go?"  
3. "Swarfiga" 
4. "Fast Fuse" 
5. "Take Aim" 
6. "Thick as Thieves" 

7. "West Ryder Silver Bullet" 
8. "Vlad the Impaler" 
9. "Ladies and Gentlemen (Roll the Dice)"  
10. "Secret Alphabets"

11. "Fire" 
12. "Happiness"

האלבום השלישי של קסביאן נושא את שמה של קבוצת מוסדות לחולי נפש שנבנו במערב יורקשייר ב-1880. סרג'יו פיזאנו הסביר שלבחירת השם לא היה קשר ספציפי למוסדות הללו, הוא פשוט נתקל בשם בסדרה תיעודית ואהב את איך שהמילים נשמעות והתחושה שהן מעוררות ("ווסט ריידר פאופר לונאטיק אסיילום"- אכן מגניב). העטיפה מתארת את הלהקה כאסירים שמתכוננים למסיבה במוסד, בעודם מסתכלים במראה.

האלבום הגיע למקום הראשון במצעד האלבומים הבריטי, היה זה האלבום הראשון ללא כריסטופר קרלוף, והגיטריסט המוביל סרג'יו פיזורנו תפס את מקומו בכתיבת השירים. הסינגל הראשון 
Fire שימש כשיר הנושא של הליגה האנגלית בכדורגל בעונת 2010-11. שיר מס' 8 Vlad the Impaler היה זמין להורדה חופשית במשך 4 ימים באתר הרשמי. West Ryder Pauper Lunatic Asylum היה מועמד לפרס מרקורי בשנת 2009, וזכה בפרס האלבום הטוב ביותר של המגזין Q. 

 

בטקס פרסי תעשיית המוזיקה הבריטית (Brit Awards) של שנת 2010, זכתה קסביאן בפרס הלהקה הטובה ביותר.

Underdog
Where Did All the Love Go?
Vlad the Impaler
Fire
Man of Simple Pleasures

"Velociraptor!"

שוחרר בספטמבר 2011

1. "Let's Roll Just Like We Used To"  
2. "Days Are Forgotten" 
3. "Goodbye Kiss"
4. "La Fée Verte" 
5. "Velociraptor!"
6. "Acid Turkish Bath (Shelter from the Storm)" 
7. "I Hear Voices" 
8. "Re-Wired" 
9. "Man of Simple Pleasures"

10. "Switchblade Smiles"  
11. "Neon Noon" 

Days Are Forgotten

האלבום הרביעי של קסביאן- !Velociraptor (ולוצירפטור, סוג של דינוזאור) היה השלישי ברציפות להגיע למקום הראשון במצעד האלבומים הבריטי. עטיפת האלבום היא תמונה ערוכה של ארבעת חברי הלהקה מכוסים בנוצות (כפי שדינוזאורי הולוצירפטורים היו נוצתיים) וצועקים, כפי שנערכה מהקליפ של Switchblade Smiles, שיר שבהתחלה היה זמין להורדה חינמית למעריצים שהזמינו את האלבום בהזמנה מוקדמת באתר הלהקה. הוא גם זמין להורדה חינמית מהדף הרשמי של קסביאן בפייסבוק. 

המגזין Q העניק לסינגל השני Re-Wired את התואר "השיר מספר 1 להורדה" במגזין אוקטובר 2011.

Goodbye Kiss
Re-Wired

"48:13"

שוחרר  ביוני 2014

1. "(Shiva)" 
2. "Bumblebeee"   
3. "Stevie" 
4. "(Mortis)" 
5. "Doomsday"  
6. "Treat" 
7. "Glass"  
8. "Explodes"  
9. "(Levitation)"
10. "Clouds"  

11. "Eez-eh" 
12. "Bow"  
13. "S.P.S"

Bumblebeee

מאת: ענת מנשרוב. קסביאן, הלהקה המצוינת שהגיחה מרובע לסטרשייר האנגלי לפני כעשור, היא הרכב שנוי במחלוקת לגבי מידת גדולתו. האם הם יורשיה הטבעיים של מייסדת הבריט פופ- הבלתי מעורערת אואזיס, או שמא הם חבורת גומעי בירה רעשניים שנותנים נופך גיטרה מודרני לחמשירי אגו מהורהרים? בדבר אחד אין ספק, הם עושים רוק'נרול טוב מאוד, והם כאן עם אלבום חמישי 48:13.


אפופי דינמיקת סצינת המועדונים של שנות ה-90, הוכתרה הרביעייה כלהקת הפארטיז של האומה הבריטית. הסולן הכריזמטי ומנהיג הלהקה טום מיהאן והגיטריסט סרג'יו פיזורנו בהחלט יודעים לכתוב הימנוני רוק. קסביאן הגיעו במהלך קיומם לרמה האולטימטיבית של להקה שיכולה להיות כל שתרצה. עם יכולות קוליות מופלאות החובקות את ארבעת האלבומים הקודמים, קסביאן הצליחו למלא אצטדיונים המריעים לרוק האלקטרוני המייחד אותם, בין אם  כגלאדיטורים של גלי קול או כאחוות אוהדי כדורגל מתבהמים.

Stevie

ואמנם, אלבומם החדש והחמישי במספר עם השם המוזר 48:13 הקרוי על פי אורך זמן התקליט, נעדר אותו ווייב של נצחונות רוק. לעומת אלבומיהם הקודמים טעוני האנרגיה, ניכר כי 48:13 מדשדש בחוסר השראה ומעט שטוח, משאיר טעם זר לסגנון קורץ השובבות המאפיין את הלהקה, דבר שלעיתים מקשה במקצת על ההאזנה.

דווקא פתיחת האלבום עם שיר כמו Bumblebee מחזיר את המאזין לנוסטלגית רוק הניינטיז, כשהשימוש בסמים עוד היה סנסציוני ("I'm in Extacy"). בכלל נראה שמבחינת ליריקה קסביאן יצאו מאזור הנוחות שלהם באלבום זה, והמסר יותר מוחצן בחלק מהשירים ומנסה להתעמת פוליטית עם עוולות העולם. בשיר Glass הם תוהים האם אנשי העם עשויים מזכוכית, ומסיימים

בתגלית של הראפר בן ה- 23 Suli Breaks - שרוב הקרימינלים בעולם הם לובשי חליפות ועונדי עניבות.  Explodes המהורהר מכריז כי "עדיף למות בעמידה על הרגליים, מאשר לחיות על הברכים". אך לפתע, שיר כמו Levitation בקצב הפלמנקו השטני שלו מחזיר את כל האמוק השגיוני של 48:13 בחזרה להילוך. נראה כאילו האלבום נוצר כשפגע במאוורר עם סחרחרת הסגנונות המוזיקליים שבו, מגותי חולני (Mortis) דרך צלילי אורגן מסרטי רוחות מונפשות (Treat) וכלה בנימת אמביאנס של מנטרה הינדית (Glass). ממש כמו ניסוי פסי-כולוגי/כיאטרי, המאזין מקבל כניסה חופשית לטפס על ערימת הארועים הנפשיים נתמכי הסטירואידים אולי של הלהקה, שניטחים לאויר ממיתרי הגיטרה נטולת האויר. כמובן שאין להתעלם מהדיסטורשן מוכה החשמל המטלטל את המאזין בפראות בסינגל הראשון מתוך האלבום- Eez-Eh, ועובר את הנקודה בה הגיחוך הוא כבר לא פרמטר, המאזין נשאב כפרפר בין אם זה מוצא חן בעיניו או לא.

לקראת סיום האלבום יש תחושה כאילו מתחיל איזשהו כיוון חדש המבשר ציפייה, הבגרות המוזיקלית המפתיעה בסיום החלום הפסיכדלי הזה מתבטאת בשירים כמו BOW ו- S.P.S, בלדות פולק- רוק פסטורליות, אשר שונות בתכלית מהנופך הקרבי שקודם להן. אלה נותנת מבט לצד הרגיש

Bow

יותר של הלהקה, מבלבלת בייחודיות פורצת גבולות, ובהחלט הייתה מרימה את האלבום אם היה ממשיך כך אל מעבר ל- 48:13 הדקות.

 

בין אם תאהבו או תשנאו את זה, 48:13 הוא פצצת הרקדה ושירה בציבור למעריצי האינדי המחזיקים נר לקסביאן מזה עשור. השילוב בין אלקטרו -רוק, פולק מריר, היפ הופ וסיקסטיז- פופ מציב סימן היכר שכולו קסביאן. קטע שתופס אותך כל שיר בשלו, ומכניס הרבה מלודיה לתוך השיגעון. לכאן או לפה, האלבום מעורר במאזין מחשבה...האם זו גאונות מוזיקלית מתובלת בהומור עצמי, או שמא קקפוניית דיסטורשן המיועדת לפסטיבלי המעריצים האבודים?

 

אתם תשפטו.

Eez-eh

"For Crying Out Loud"

שוחרר  במאי 2017

1. "Ill Ray (The King)"
2. "You're in Love with a Psycho"
3. "Twentyfourseven"
4. "Good Fight"
5. "Wasted"
6. "Comeback Kid"
7. "The Party Never Ends"
8. "Are You Looking for Action?"
9. "All Through the Night"
10. "Sixteen Blocks"

11. "Bless This Acid House"
12. "Put Your Life on It"

You're in Love with a Psycho
Ill Ray (The King)
Bless This Acid House
are you looking for action? (Live)

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page