top of page

הכל על קייט בוש | Kate Bush best songs

קייט בוש היא אחת היוצרים המרכזיים של ז'אנר ה- "ארט רוק" שהתפתח מאמצע שנות השבעים, ותוך כדי ששילבה במוזיקה שלה אומנות ומסרים עמוקים גם פיתחה את מוסיקת הרוק לכיוונים חדשים. היא נולדה באנגליה וגדלה במשפחה מבוססת, האומנות הייתה חלק מרכזי בחיי המשפחה, אביה ניגן בפסנתר, אימה הייתה רקדנית פולק ואחיה עסק בצילום. בתור ילדה למדה לנגן בכינור וכתבה שירים, כבר בגיל 17 (1975) הוחתמה בחברת התקליטים  EMI, שלנוכח גילה הצעיר אפשרה לה לדחות הוצאת תקליט ולהמשיך להקדיש את עצמה לפיתוח השירה והריקוד שלה, כשתוך כדי היא מופיעה עם להקתה הזמנית "הקייטי בוש" בפאבים מקומיים.

"The Kick Inside"

שוחרר בפברואר 1978

צד א'

1. "Moving"
2. "The Saxophone Song" 
3. "Strange Phenomena" 
4. "Kite" 
5. "The Man with the Child in His Eyes" 
6. "Wuthering Heights"

צד ב'

7. "James and the Cold Gun" 
8. "Feel It"  
9. "Oh to Be in Love" 

10. "L'Amour Looks Something Like You" 11. "Them Heavy People"  
12. "Room for the Life" 
13. "The Kick Inside"  

בקיץ 1977 החלה בוש להקליט את אלבומה הראשון שכתבה בעצמה -The kick Inside ("הבעיטה שבפנים"), ולאחר סיום ההקלטות ניהלה מאבק עיקש מול EMI שהסינגל הראשון שייצא מן האלבום יהיה  Wuthering Heights ("אנקת גבהים"), שיר שאותו כתבה על רומן שנושא את אותו שם, ותפס מקום של קלאסיקה בספרות האנגלית. למרות שחברת ההקלטות רצתה שהסינגל הראשון יהיה שיר אחר, היא עמדה על שלה והצליחה לקבל את מבוקשה. בחירתה התבררה כנכונה והסינגל "אנקת גבהים" שיצא בינואר 1978 טיפס לראש המצעדים תוך חודשיים. 

עימות נוסף בין בוש לחברת התקליטים היה בנושא עטיפת האלבום. בעוד שחברת התקליטים רצתה עטיפה שבה בוש מצולמת בקלוז אפ עם גופיה צמודה שחושפת מעט מן החזה שלה, בוש רצתה עטיפה נועזת כשלעצמה כשהיא לובשת שמלה חושפנית וצלובה בתנוחתו של ישו.  גם הפעם בוש קיבלה את מבוקשה כמעט לחלוטין, כשהעטיפה החושפנית עיטרה רק את המהדורה היפנית של האלבום. עם זאת קרה דבר שבוש לא ציפתה לו, כשעל אף ההצלחה הפנומנאלית של "הבעיטה שבפנים", שהגיע למקום השלישי במצעד האלבומים הבריטי, היא הפכה בעיני רבים לסמל סקס, הרבה בגלל אותה עטיפה נועזת שכאמור יצאה רק ביפן. היא קיבלה תגובות סקסיסטיות, חשה לא מוערכת בהתחשב בכך שהיא כותבת את השירים שלה בעצמה ומנגנת בפסנתר, ושעליה להוכיח שהיא "אמנית בתוך גוף של אישה" כהגדרתה. הדברים המשיכו להתגלגל באופן רע מבחינתה, כשהיא נדרשה להקליט אלבום שני מס' חודשים בלבד לאחר צאת "הבעיטה שבפנים", כפיצוי על אותן שנתיים שקיבלה כארכה לאחר שחתמה על חוזה ההקלטה.

Wuthering Heights (גרסת מקור)
Them Heavy People
The Man with the Child in His Eyes
Wuthering Heights (גרסה מחודשת)

"Lionheart"

שוחרר בנובמבר 1978

צד א'

1. "Symphony in Blue"
2. "In Search of Peter Pan"
3. "Wow"
4. "Don't Push Your Foot on the Heartbrake" 
5. "Oh England My Lionheart"

 

צד ב'

6. "Fullhouse" 
7. "In the Warm Room" 
8. "Kashka from Baghdad"

9. "Coffee Homeground"
10. "Hammer Horror"  

Hammer Horror
Wow

במהלך הקלטת האלבום השני קייט בוש שוב נקלעה לוויכוחים אומנותיים עם המנהלים בחברת ההקלטות EMI. האלבום Lionheart יצא 10 חודשים בלבד לאחר The Kick Inside ונחל הצלחה יפה אך מעט פחותה. בוש לקחה את הדבר באופן קשה, והחליטה כי היא מפסיקה להתפשר על החלטות שקשורות בצד האומנותי של השירה שלה. היא הקימה חברת אמרגנות משלה, כשהיא עמודת בראש ההפקה האומנותית, ומשפחתה במועצת המנהלים (חשוב לציין כי בוש לא נפרדה מחברת התקליטים EMI באופן מוחלט, וזו נותרה אחראית על הקלטות, שיווק ומכירת האלבומים שלה). הצעד הזה הביא לבוש עצמאות כמעט מוחלטת וגרם לה להתרחק מכל בעלי האינטרסים של התעשייה, בדיוק כפי שרצתה.


הצעד המשמעותי הראשון של בוש בתור אמנית עצמאית היה תכנון מסע ההופעות הראשון שלה ב- 1979, והיא תפסה פיקוד עד תום. היא שכרה נגנים עם כלי נגינה ספציפיים, רקדנים עם תלבושות והחלטות נוספות, והמסע הוכתר כהצלחה מסחררת. עם זאת בוש חשה מותשת מתכנון המסע וביצועו, ולכן לא תצא למסע נוסף במשך 10 השנים הבאות. 

"Never for Ever"

שוחרר בספטמבר 1980

צד א'

1. "Babooshka" 
2. "Delius (Song of Summer)" 
3. "Blow Away (For Bill)" 
4. "All We Ever Look For" 
5. "Egypt"

 

צד ב'

6. "The Wedding List" 
7. "Violin" 
8. "The Infant Kiss"

9. "Night Scented Stock" 
10. "Army Dreamers"

11. "Breathing" 

Breathing
Babooshka
Army Dreamers

בסוף 1980 הגיע הזמן לאלבום שלישי, Never for Ever הצליח במצעדי האלבומים ברחבי העולם והגיע למקום הראשון במצעד הבריטי. באלבום הייתה תפנית יחסית לשני האלבומים הקודמים, כשבוש הופכת ליותר בוטה ופרובוקטיבית. הסינגל הראשון מהאלבום Babooshka, הוא אחד הלהיטים הגדולים ביותר של קייט בוש, ובו היא מספרת על אישה נבגדת שמבשרת לבעלה בדרך יצירתית כי עלתה עליו. 

 

הסינגל השלישי ששוחרר מהאלבום הוא Army Dreamers ("חולמי צבא"), שיר שליו ומצמרר ובו ביקורת על האבידות בנפש שגבתה מלחמת העולם השנייה. בוש שרה בתור אם שאיבדה את בנה במלחמה, והיא מנהלת דיאלוג עם מס' זמרי רקע, שהם על תקן החיילים האחרים שלחמו עם בנה:


ילד הצבא הקטן שלנו/ חוזר הביתה מ- BFPO (יחידה בצבא הבריטי שמשרתת מחוץ למדינה)

 

יש לי חבילת פרחים סגולים לקשט את הגיבור של אימא

 

מתאבלים בשדה התעופה/ הוא קר יותר ממזג האוויר

 

ארבעה גברים במדים מגיעים/ לשאת הביתה את החייל הקטן שלי

 

(האם הוא צריך היה להיות כוכב רוק?) / אבל לא היה לו את הכסף לגיטרה

 

(האם הוא היה צריך להיות פוליטיקאי?) / אבל לא הייתה לו השכלה מספקת

 

(האם הוא צריך היה להיות אבא?) / אבל הוא אפילו לא זכה להגיע לשנות העשרים שלו

 

איזה בזבוז של חולמי צבא

 

גיבור של אימא...

השיר מעביר ביקורת על המלחמה עם קצב שקט, השלווה שהוא מקרין רק מוסיפה לזעזוע, ובאה להעביר ביקורת על הקלות שבה הממשלות למיניהן יצאו למלחמות והביאו לאובדן חיים כל כך גדול. בוש שרה את מילות השיר בציניות, המקהלה שואלת אותה מה היו הברירות של בנה במקום להיות חייל, הם מעלים הצעות שונות שהיו מקנים לו חיים טובים יותר, אך היא שוללת אותם בנימוקים שמטרתם כביכול להוכיח כי בנה חי במציאות בלתי אפשרית שחייבה אותו להתגייס ולא להפוך לשום דבר מעבר לחייל. הנימוקים כמובן צולעים וציניים, ולועגים להתמסרות המלחמתית שלה נדרשו הצעירים על פני רדיפה אחר החלומות שלהם.

"The Dreaming"

שוחרר בספטמבר 1982

צד א'

1. "Sat in Your Lap" 
2. "There Goes a Tenner"
3. "Pull Out the Pin" 
4. "Suspended in Gaffa" 
5. "Leave It Open"

צד ב'

6. "The Dreaming"
7. "Night of the Swallow" 
8. "All the Love" 
9. "Houdini"
10. "Get Out of My House"

אלבומה הרביעי של קייט בוש The Dreaming היה הראשון שאותו הפיקה באופן עצמאי לחלוטין, הוא היווה ציון דרך בקריירה שלה כשתדמית "הנסיכה העירונית" שדבקה בה התפוגגה כלא הייתה, ובשירי האלבום היא דיברה על נושאים כמו בגידות, גילוי עריות ורצח. 

הסינגל הרביעי שיצא מהאלבום נשא את שמו, והוא עסק בזכויות האובריג'ינים באוסטרליה, שעברו התעללות מצד האזרחים הלבנים במדינה החל מתחילת ההתיישבות ביבשת, ושוויון הזכויות בין הגזעים עוגן בחוק רק בשנות ה- 60. בוש מעבירה ביקורת בשיר על גזילת האדמות של האובריג'ינים על ידי הלבנים לטובת בניית ערים ודברים אחרים, והיא משמשת לסירוגין בתור הדוברת של שניהם:

The Dreaming

"עם אור הבוקר מגיע/ האיש החדש

 

עם אור הבוקר מגיע/ זהו הטנדר שהופך את האדמה

 

הרבה אובריג'ינים מזוהים בתור עצים/ עד שאתה  נתקל בו בדרכך וה- "עץ" מתחיל לנשום

 

'תראה את האור האקראי הזה שנראה מתקדם מבין הגבעות' (משפט זה נשמע ברקע פעמים רבות בשיר)

 

מחק את הגזע שדורש את האדמה הזו ותאמר שאנו חופרים בחיפוש אחר מחצבים, או בקבוקים שבתוכם שדונים"

קייט בוש מבצעת שיר מחאה חריף ביותר. חלומות הם דבר מרכזי בתרבות האובריג'ינית וחשיבותם רבה, ולכן ההתרחשות בשיר היא לילית, כלומר כזאת שקוטעת את שינתם ואת החלומות שלהם. הם מתעוררים ורואים אורות בלתי מזוהים מתקדמים מבן הגבעות, מדובר באורות של כלי רכב תעשייתיים שתפקידם לעבד את האדמה של האובריג'ינים, שנוכחותם כלל לא מזיזה ללבנים, והם דורסים אותם כאילו שהיו עצים שיש לעקור מהאדמה.

האלבום הביא עימו זעם והתרסה שהיוו לא פחות ממהפכה אצל קייט בוש, והוא היה חידה לציבור הבריטי, שלא ידע איך לעכל אותו והוא נחל הצלחה פחותה מאשר כל אלבומיה הקודמים. הסינגלים שהוציאה דשדשו במצעדים. דבר מפתיע לא פחות הוא שהאלבום הוכתר כ- "מאסטרפיס" באמריקה (דבר שאולי מעיד על ההבדלים בין המדינות), איפה ש- EMI כלל לא טרחה לשווק את האלבומים השני השלישי בגלל התגובות הפושרות להם זכה אלבום הבכורה The Kick Inside

 

ההצלחה בארה"ב לא ניחמה את אנשי EMI שנפגשו עם בוש ואמרו לה כי אין לה את היכולות להפיק אלבומים בעצמה, וכי דרוש לה מפיק מטעמם. בקשה זו גרמה לבוש לשבור את הכלים באופן מוחלט, היא החליטה "להתגרש" מחברת התקליטים שלה, ובנתה לעצמה אולפן פרטי בביתה, כשאין לה שום צורך להיתקל באנשי החברה אפילו לשם הקלטות, ותפקידם כעת רק למכור את האלבומים שלה. עם אולפן משלה בוש השתחררה לחלוטין מכל מחויבות להקלטת אלבום בתוך פרק זמן מסוים, ואת שתי האלבומים הבאים שלה תוצא בפרק זמן של 7 שנים.

There Goes a Tenner
Sat in Your Lap
Suspended in Gaffa

"Hounds of Love"

שוחרר בספטמבר 1985

צד א': Hounds of Love

1. "Running Up That Hill (A Deal with God)" 
2. "Hounds of Love"
3. "The Big Sky"
4. "Mother Stands for Comfort"
5. "Cloudbusting"

צד ב' The Ninth Wave

1. "And Dream of Sheep" 
2. "Under Ice"
3. "Waking the Witch"

4. "Watching You Without Me"
5. "Jig of Life" 
6. "Hello Earth" 
7. "The Morning Fog"

The Big Sky

האלבום החמישי של קייט בוש היה מעין קאמבק בשבילה לאחר חוסר ההצלחה של The Dreaming, הוא הגיע לפסגת מצעד האלבומים הבריטי ונחשב לאלבום הטוב ביותר שלה עד היום. הסינגל הראשון מהאלבום Running Up That Hill הוא אחד הלהיטים הגדולים של בוש, וגם הסינגלים הבאים  Cloudbusting ו- Hounds of Love הצליחו במצעדים. כל הסינגלים שיצאו מהאלבום הגיעו מצד א', צד ב' הוא "אלבום קונספט" על אדם שמשייט בים לבדו בלילה. 

Running Up That Hill
Hounds of Love
Cloudbusting

Don't Give Up (FT. Peter Gabriel)


דואט מקסים של קייט בוש עם פיטר גבריאל, הסינגל השני מתוך אלבומו So שיצא ב- 1986.

Experiment IV


סינגל מתוך אוסף הלהיטים הראשון של קייט בוש שיצא בשנת 1986 The Whole Story, שהיה להצלחה מסחרית גדולה והגיע לארבעה מעמדי פלטינה בבריטניה.

"The Sensual World"

שוחרר באוקטובר 1989

צד א'

1. "The Sensual World" 
2. "Love and Anger" 
3. "The Fog"
4. "Reaching Out"
5. "Heads We're Dancing"

צד ב'

6. "Deeper Understanding" 
7. "Between a Man and a Woman" 
8. "Never Be Mine" 
9. "Rocket's Tail" 
10. "This Woman's Work"

בונוס קומפקט דיסק:

11. "Walk Straight Down the Middle"  

האלבום השישי של קייט בוש הגיע למקום השני במצעד האלבומים הבריטי והגיע למעמד פלטינה בממלכה, בארה"ב הגיע למעמד זהב. בטקס פרסי המוזיקה הבריטית (Brit Awards) של 1990 בוש הייתה מועמדת לפרס המפיקה הטובה ביותר ופרס האלבום הטוב ביותר. כמו כן בטקס הגראמי של 1991 The Sensual World היה מועמד לפרס האלבום האלטרנטיבי הטוב ביותר. 

The Sensual World
This Woman's Work

 

"The Red Shoes"

שוחרר בנובמבר 1993

צד א'

1. "Rubberband Girl" 
2. "And So Is Love" 
3. "Eat the Music" 
4. "Moments of Pleasure"  
5. "The Song of Solomon" 
6. "Lily"

צד ב'

7. "The Red Shoes"  
8. "Top of the City" 
9. "Constellation of the Heart" 

10. "Big Stripey Lie" 
11. "Why Should I Love You?"

12. "You're the One" 

Rubberband Girl

האלבום השביעי של קייט בוש יצא בו בזמן עם הסרט בכיכובה The Line, the Cross and the Curve. בארה"ב היה זה האלבום המצליח ביותר שלה במצעד הבילבורד עד אז עם מקום 28. • לאחר אלבום זה תצא בוש לפסק זמן מפעילות של 12 שנה •

Eat the Music
Moments of Pleasure
And So Is Love
King of the Mountain

"Aerial"

שוחרר בנובמבר 2005

 

דיסק 1:  A Sea of Honey

1. "King of the Mountain" 

2. "π" 

3. "Bertie" 

4. "Mrs. Bartolozzi" 

5. "How to Be Invisible" 

6. "Joanni" 

7. "A Coral Room" 

דיסק 2: A Sky of Honey

8. "Prelude" 

9. "Prologue" 

10. "An Architect's Dream" 

11. "The Painter's Link"

12. "Sunset" 

13. "Aerial Tal" 

14. "Somewhere in Between" 

15. "Nocturn" 

16. "Aerial"  

האלבום השמיני של קייט בוש יצא לאחר הפסקה של 12 שנה מפעילות במהלכה הקדישה את עצמה למשפחתה וגידול בנה, בארטי. האלבום משך תשומת לב אדירה והוקדשו לו מאות מאמרים וכתבות בתקשורת הבריטית חודשים רבים טרם צאתו. זהו האלבום הכפול היחיד של קייט בוש והוא זכה להצלחה גדולה. המגזין הבריטי Mojo בחר בו לאלבום השלישי הטוב ביותר של שנת 2005 (במקום הראשון נבחר Funeral של ארקייד פייר).

"Director's Cut"

שוחרר במאי 2011

1. "Flower of the Mountain" 
2. "Song of Solomon" 
3. "Lily" 
4. "Deeper Understanding" 
5. "The Red Shoes"  
6. "This Woman's Work" 
7. "Moments of Pleasure"  
8. "Never Be Mine" 
9. "Top of the City"  
10. "And So Is Love"  

11. "Rubberband Girl"

Deeper Understanding

האלבום התשיעי של קייט בוש הכיל שירים שעובדו מחדש מתוך האלבומים The Sensual World ו- The Red Shoes. זהו האלבום הראשון שהופק בחברת הקלטות הפרטית שלה Fish People, מה שהביא להתנתקות סופית ומוחלטת מ- EMI.

האלבום העשירי של קייט בוש יצא חודשים ספורים לאחר התשיעי, לראשונה מאז 1978 שבוש הוציאה שני אלבומים באותה שנה. 50 Words for Snow הכיל 7 שירים בלבד אבל ארוכים במיוחד, וקיבל ביקורות נלהבות.

"50 Words for Snow"
 

שוחרר בנובמבר 2011

 

1. "Snowflake" (אורך השיר 9:48  דקות)

2. "Lake Tahoe" (11:08)

3. "Misty" (13:32)

4. "Wild Man" (7:17)

5. "Snowed in at Wheeler Street" (8:05)

6. "50 Words for Snow" (8:31)

7. "Among Angels" (6:49)

Wild Man (גרסה מקוצרת)

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page