top of page

השירים של ליידי גאגא | Lady GaGa best songs

לקראת ההופעה של ליידי גאגא בישראל מביא רדיו מוסיכיף 69FM את חמשת אלבומי האולפן * שלה וכל הוידאו קליפים- סינגלים שהוציאה, שהם כמובן הלהיטים הגדולים אותם נשתוקק לשמוע אותה מבצעת בפארק הירקון.

* ב- "אלבומי אולפן" הכווונה היא לאלבומים עם חומר חדש שלא בוצע בעבר על ידי האמן, כלומר לא אלבומי אוסף, רמיקסים או הופעות חיות. ליידי גאגא אמנם פרצה בשנת 2008 אבל כבר הספיקה להוציא 10 אלבומים שונים בסך הכל, ביניהם מלבד 5 אלבומי האולפן להלן גם 2 אלבומי רמיקסים ואוסף להיטים אחד.


ההופעה של ליידי גאגא בישראל היא חלק מסיבוב ההופעות "Artrave: The Artpop Ball", לצורך קידום אלבומה שיצא לפני שנה- Artpop. "בעיה" נפוצה עם אמנים מחו"ל שמגיעים להופעות בארץ היא הרצון של הקהל לראות את האמן מבצע את להיטיו הגדולים (באופן טבעי), ואילו האמן שמגיע להופיע במדינה קטנה כמו ישראל עושה זאת כחלק ממסע הופעות  עולמי ארוך לצורך קידום מכירות של אלבום חדש. אבל ההפקה של ליידי גאגא הודיעה שהזמרת תבצע בהופעה בישראל גם להיטים לצד חומרים חדשים. ציור: DiamonikaDunsonArt.Daviantart

"The Fame"

שוחרר באוגוסט 2008

1."Just Dance" (FT. Colby O'Donis) 
2. "LoveGame" 
3. "Paparazzi"  
4. "Poker Face"  
5. "Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)"   
6. "Beautiful, Dirty, Rich"   
7. "The Fame"   
8. "Money Honey"   
9. "Starstruck" (FT. Space Cowboy and Flo Rida)

10. "Boys Boys Boys"  
11. "Paper Gangsta"  
12. "Brown Eyes"  
13. "I Like It Rough" 

Just Dance
Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)
LoveGame

אלבום הבכורה של ליידי גאגא The Fame (מי שמבקר כאן לראשונה, כתב כחול- שם של אלבום, כתב כתום- שם של שיר) שוחרר בתאריך 19 לאוגוסט 2008. היה זה אלבום בסגנון סינת'פופ ודאנס-פופ, עם השפעות חזקות של מוזיקה משנות ה- 80. מבחינת ליריקה התמקדו המסרים בכמיהה של ליידי גאגא לתהילה, תוך התמודדות עם נושאים חשובים כמו אהבה, כסף וזהות מינית. האלבום זכה לביקורות טובות ששיבחו את הליריקה והיכולות הווקאליות של ליידי גאגא. מבחינת מכירות האלבום היה להצלחה מסחררת עם מקום ראשון במצעדי האלבומים במדינות רבות, ביניהן בריטניה, קנדה וגרמניה. בארה"ב הוא הגיע למקום השני של מצעד 200 האלבומים של הבילבורד, ובמצעד האלבומים הדאנס/ אלקטרוני של הבילבורד הגיע לפסגה ונשאר שם במשך מעל ל- 100 שבועות לסירוגין.
 
שני הסינגלים הראשונים מהאלבום 
Just Dance ו- Poker Face כבשו את מצעדי הלהיטים בכל רחבי העולם ופרצו לגאגא את הדרך להצלחה בינלאומית. שני הסינגלים שלאחריהם LoveGame

ו- Paparazzi הגיעו לטופ 10 במצעדים ביותר מ- 10 מדינות. האלבום היה מועמד ללא פחות מ-6 פרסי גראמי בטקס ה-52 שנערך בתחילת 2010. הוא זכה בגראמי לאלבום האלקטרוני/ דאנס הטוב ביותר, וגם גראמי לסינגל הדאנס הטוב ביותר- Poker Face. האלבום זכה גם בגראמי לאלבום הבינלאומי הטוב ביותר בטקס הגראמי הבריטי.


בשנת 2013 כלל מגזין הרולינג סטון את האלבום The Fame ברשימת 100 אלבומי הבכורה הטובים ביותר בכל הזמנים.

Poker Face
Paparazzi

The Fame Monster שיצא בנובמבר 2009 הוא הוצאה מחודשת -מורחבת של אלבום הבכורה של ליידי גאגא, ולכן מבחינה רשמית לא נחשב לאלבום אולפן חדש קלאסי. אבל אנו סברנו כי אלבום עם 8 שירים חדשים ביניהם 3 מהלהיטים הגדולים של ליידי גאגא, צריך לקבל מקום משלו. 

מבחינה מוזיקלית האלבום הושפע מדיסקו וסינת'פופ של שנות ה-70 וה-80, וגם מוסיקה גותית. בעוד שבאלבום הבכורה דיברה ליידי גאגא על הצד החיובי של התהילה, באלבום זה הליריקה מדברת על הצד האפל, והניגודיות הזו גרמה לליידי גאגא לרצות להוציא את שני האלבומים יחד, אלבומים המשלימים זה את זה בצורת היין והיאנג.


עטיפת האלבום שאמורה להציג מפלצת נדחתה בתחילה על ידי חברת התקליטים, אבל לאחר שכנועים של ליידי גאגא היא אושרה. האלבום קיבל ביקורות חיוביות והצליח במצעדים, עוד יותר במדינות בהם לא התייחסו אליו כאלבום נפרד בפני עצמו ודירגו אותו יחד עם קודמו The Fame.

"The Fame Monster"


שוחרר בנובמבר 2009

 

רשימת השירים החדשים במהדורה המורחבת:

 

1. "Bad Romance"   

2. "Alejandro"   

3. "Monster" 

4. "Speechless"   

5. "Dance in the Dark"   

6. "Telephone" (FT. Beyonce

7. "So Happy I Could Die"  

8. "Teeth"

Telephone

סינגל הקידום מהאלבום Bad Romance היה להצלחה גדולה והוא הלהיט הגדול ביותר של ליידי גאגא, עם מעל ל-600 מיליון צפיות ביוטיוב נכון להיום. השיר  כבש את ראש מצעדי הלהיטים ביותר מ-20 מדינות. גם שני הסינגלים שלאחריו Telephone (עם ביונסה) ו- Alejandro היו להצלחה גדולה והגיעו לצמרת מצעדי הלהיטים במדינות רבות. הסינגל הרביעי Dance in the Dark שוחרר רק במדינות מסוימות וזכה להצלחה פחותה, אבל הוא כן השיג מועמדות לגראמי לסינגל הדאנס בטקס הגראמי ה- 53.

בדומה לקודמו, גם The Fame Monster היה מועמד לשישה פרסי גראמי בטקס ה-53 שנערך בפברואר 2011, כולל מועמדות שנייה רצופה של ליידי גאגא לאלבום השנה. וזכה בגראמי בקטגוריית אלבום הפופ הווקאלי הטוב ביותר.

Bad Romance
Alejandro

"Born This Way"

שוחרר במאי 2011

1."Marry the Night" 
2. "Born This Way" 
3. "Government Hooker"
4. "Judas"
5. "Americano"
6. "Hair"
7. "Scheiße"
8. "Bloody Mary"
9. "Bad Kids"

10. "Highway Unicorn (Road to Love)"

​11. "Heavy Metal Lover"

12. "Electric Chapel"
13. "You and I"
14. "The Edge of Glory"

Born This Way

*זוהי עטיפת המהדורה המיוחדת של האלבום*

אלבום האולפן השני של ליידי גאגא יצא במאי 2011, ובו שימשה גאגא כמפיקה שותפה של כל אחד מהשירים באלבום, ולכן תרמה לעבודה כמה מפיקים בעלי שם כמו דיג'יי סנייק וקלינטון ספארקס, לצד אמנים ששיתפו עימה פעולה בשירים כמו הסקסופוניסט קלרנס קלימונס והגיטריסט של קווין בריאן מיי. 

Marry the Night
*השיר כשלעצמו מתחיל בנקודה 7:40*
The Edge of Glory

מבחינת הסאונד האלבום חידש יחסית לקודמיו עם אלמנטים של רוק וטכנו אלקטרוניים, ובנוסף גם כלל מגוון רחב יותר של סגנונות כמו אופרה, רוק אנד רול והאוס.  מבחינת ליריקה דיבר האלבום על נושאי מיניות, דת ופמיניזם. על אף שהאלבום ספג ביקורות לא קלות ממבקרי מוזיקה דתיים ושמרנים, הוא די הצליח בביקורות באופן כללי. נקודות שבח הלכו לשילוב הסגנונות המוצלח והביצועים הווקאליים של ליידי גאגא. האלבום קיבל 3 מועמדויות לגראמי, ביניהן מועמדות שלישית ברציפות של ליידי גאגא לאלבום השנה.

האלבום מכר בארה"ב מעל למיליון עותקים בשבוע הראשון להשקתו. ארבעה מחמשת הסינגלים שיצאו ממנו  הגיעו לטופ-10 של מצעד הבילבורד (Marry the Night הגיע רק למקום ה- 29 אבל כן הצליח במצעד הדאנס). הסינגל הראשון שיצא מתוכו וזה שנושא את שם האלבום Born This Way היה  לסינגל שנמכר בקצב המהיר ביותר בהיסטוריה של אייטונס.

You and I
Judas

אלבום האולפן השלישי של ליידי גאגא שוחרר בנובמבר 2013. גאגא החלה לתכנן אותו מיד לאחר שהוציאה את האלבום השני  Born This Way והעבודה נמשכה גם במהלך התקופה בה הייתה בסיבוב הופעות של האלבום הקודם, ואפילו במהלך תקופת החלמתה מניתוח בירך שעברה בגלל פציעה שנגרמה לה במהלך סיבוב ההופעות.

גאגא תיארה את האלבום כ- "חגיגה ומסע מוזיקלי פיוטי", שמציג חוסר בגרות ואחריות מכוון בהשוואה לאופיו האפל וה- "המנונאי" של קודמו. מבחינת ליריקה סבבו המסרים סביב דעותיה האישיות של ליידי גאגא על תהילה, אהבה,פמיניזם ,התמכרויות, ותגובות לביקורות תקשורתיות. בין ההשפעות על האלבום היו המיתלוגיה היוונית והרומית, וג'אז קלאסי.

מסע הקידום לקראת צאת האלבום לווה במסיבת השקה בת יומיים בשם "ArtRave" שערכה ליידי גאגא במחסן ענק בשדה התעופה של חיל האוויר האמריקאי בברוקלין ניו יורק (זה היה מרשים פי כמה ממה שזה נשמע). באירוע גאגא עשתה מסיבת עיתונאים והכריזה על תכניות לעתיד (ביניהן הופעה בחלל בשנת 2015) וגם הופיעה.

האלבום דורג במקום במקום הראשון של הבילבורד כבר בשבוע הראשון לצאתו, עם מכירות של מעל ל- 260 אלף עותקים, מה שהפך את 
Artpop לאלבום האולפן השני ברציפות של ליידי גאגא שמגיע למקום הראשון בארה"ב. 

האלבום כבש את המקום הראשון ב-7 מדינות נוספות, ונכנס לעשירייה הראשונה במעל ל- 20 מדינות. בסך הכל מכר האלבום בשנת 2013 כ- 2.3 מיליון עותקים ברחבי העולם, מקום תשיעי בדירוג כמות המכירות לאותה שנה.

"Artpop"

שוחרר בנובמבר 2013

8. "Artpop"
9. "Swine" 

10. "Donatella"

11. "Fashion!" 
12. "Mary Jane Holland"
13. "Dope"

14. "Gypsy"
15. "Applause" 

1."Aura"  
2. "Venus"
3. "G.U.Y."
4. "Sexxx Dreams"
5. "Jewels n' Drugs" (FT. T.I., Too Short and Twista)
6. "Manicure"
7. "Do What U Want" (FT. R. Kelly) 

Applause 
G.U.Y.

 את האלבום קידמו 2 סינגלים, הראשון Applause הצליח בביקורות ובמכירות עם מקום 4 במצעד הבילבורד, וטופ 10 בלמעלה מ-20 מדינות. הסינגל השני Do What U Want הגיע "רק" למקום 13 במצעד הבילבורד. גאגא קידמה את האלבום עם כמה הופעות טלוויזיוניות, ביניהן מופע מיוחד לחג ההודיה עם החבובות- "המופע החגיגי של ליידי גאגא והחבובות".  בנוסף יצאה כמובן לסיבוב ההופעות העולמי של האלבום- ArtRave: The Artpop Ball שנמצא בעיצומו ואוטוטו מגיע ארצה.

"Cheek to Cheek"

שוחרר בספטמבר 2013

1. "Anything Goes" 
2. "Cheek to Cheek"
3. "Nature Boy"
4. "I Can't Give You Anything but Love"
5. "I Won't Dance" 
6. "Firefly"
7. "Lush Life" (Gaga solo)
8. "Sophisticated Lady" (Bennett solo) 
9. "Let's Face the Music and Dance"

10. "But Beautiful"
11. "It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)" 

Anything Goes

Cheek to Cheek  ("לחי אל לחי") הוא אלבום דואט של ליידי גאגא יחד  עם זמר הפופ- ג'אז טוני בנט, שמתוכנן לצאת ב-19 בספטמבר 2014.  הפרויקט נולד מתוך רצון של גאגא ובנט לעשות ביצוע מחודש ומודרני ליצירות ג'אז קלאסיות, ששניהם חושבים שהדור הצעיר יביע בהן עניין. 

בניגוד לאלבומים רוויי האלקטרוניקה והמחשוב של גאגא, את הקלטות האלבום 
Cheek to Cheek בניו יורק ליוו להקה חיה ונגני ג'אז. תאריך השקת האלבום נדחה מס' פעמים ולבסוף הוחלט כי יצא ב-19 לספטמבר- ימים ספורים לאחר ההופעה של ליידי גאגא בישראל.

שני הסינגלים המקדימים ששוחררו מהאלבום- 
Anything Goes ו- I Can't Give You Anything but Love, הגיעו למקום הראשון של מצעד הג'אז - אלקטרוני של הבילבורד. 

I Can't Give You Anything but Love

בונוס מהדורת דלוקס:

12. "Grigio Girls" 

13. "Just Another Day" 

14. "Angel Down"

"Joanne"

שוחרר באוקטובר 2016

1. "Diamond Heart"  
2. "A-Yo" 
3. "Joanne" 
4. "John Wayne"
5. "Dancin' in Circles" 
6. "Perfect Illusion" 
7. "Million Reasons" 
8. "Sinner's Prayer"
9. "Come to Mama" 
10. "Hey Girl" (Ft.
Florence Welch

11. "Angel Down"

Perfect Illusion

--ביקורת האלבום של המגזין NME--

 

אלבום הסופט רוק של ליידי גאגא הוא הטוב ביותר שלה מזה שנים

במסע שלה לשלוט בכל ציוני הדרך של הפופ: להיטים, הופעות שערוריות בטלוויזיה, ביצוע של The Sound of Music בטקסי פרסים - גאגא הייתה חסרת מנוח מדי בשביל להאט את הקצב ולעבוד על אלבום. או שאולי אחרי ההצלחה של אלבום מניפסט ההייר-מטאל Born This Way, היא הניחה שעבודה על אלבום היא טריק שעשתה וסיימה. הדואט שלה עם טוני בנט היה שינוי מסלול חכם אחרי הפיאסקו הלא מוזיקלי Artpop. בכל זאת, Born This Way היה מימוש של הרגע בו היא הצליחה להגיע לשיאים כמו אלו של קניהביונסה או טיילור.

עם Joanne, גאגא מתחילה מחדש עם מוזיקה שמרגישה מאופקת, נקייה, צנועה ושמות תואר נוספים שלרוב לא הייתם מקשרים אליה. זהו אלבום סופט-רוק באווירת ניינטיז, עם גיטרות אקוסטיות: הכירו את לילית' גאגא, שהולכת על ווייב היפי של קטורת ופצ'ולי בסגנון שרה מקלכלן וסגנון קאו-גירל שמזכיר את שאניה טווין. ועבור כל אלו שעדיין זוכרים בחיבה את פאולה קול, קיים השיר John Wayne, בו גאגא תוהה לאן נעלמו כל הקאובויז.

גאגא מעלימה כל שריד של דיסקו או גלאם - הרמז היחיד שנשאר הוא הפריטה על מיתרי הגיטרה בשיר הנושא 
Joanne (רצועה מס' 3), בלדה נוגעת ללב בה היא מתאבלת על דודתה שנפטרה. החלטה זו עובדת טוב במיוחד כשגאגא מכניסה חספוס למילות השירים, כמו למשל ב- Sinner's Prayer, מלודרמת קאנטרי בה היא קוראת ברגש: "I don't wanna break the heart of any other man but You". זו למעשה הגרסה שלה ל-Daddy Lessons של ביונסה. היא כתבה את השיר יחד עד ג'ון מיסטי, אבל הוא זה שהוסיף את צליליי הגיטרה הייחודיים לשיר. שיא נוסף באלבום הוא הדואט של גאגא עם פלורנס וולש (סולנית פלורנס אנד דה מאשיןHey Girl, מחווה מלאת אהבה במיד-טמפו לפרינס. השיר היה יכול להיות בי סייד אבוד בין

Around The World in a Day ו-Parade.

Million Reasons

האלבום זכה להפקה של מארק רונסון ואורחים כמו קווין פארקר מ"טיים אימפלה" וג'ון הום מלהקת קווינס אוף דה סטון אייג', שמוסיף גיטרה ל-John Wayne ו- Diamond Heart. אין באלבום שיר למועדונים. השיר הכי קרוב לכך הוא A-Yo, שיר שהוא טעימה של מו-טאון, או Dancin' in Circles - שיר רגאיי שנכתב יחד עם בק ונשמע כאילו נכתב על ידי להקת קאברים ללהקת נו דאוט שקוראים לה ספיידרוובס או Hella Goods. באופן מצער, גאגא נמנעת מבדיחות, והאלבום מאכזב ברגעים בו הוא נוטה לרצינות. Angel down מזכיר איזה עבודה טובה ג'ול עשתה פעם, כשהוא פותח עם פארודיה עצמית: "I confess I am lost in the age of the social" וממשיך "We all belong in the arms of the sacred". ב- Perfect Illusion מגיע הזמן של גאגא לקחת על עצמה קרדיט כאומנית אלבומים. עם כל ההצלחות והפספוסים שבו, Joanne הוא תזכורת מבורכת לכך שהעולם זקוק לגאגא.

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page