השירים של מיוז | Muse best songs
להקת הרוק האנגלית מיוז נוסדה בעיירה טיינמות' מחוז דבון שבדרום מערב אנגליה ב- 1994. חבריה הם מת'יו בלאמי (במרכז, סולן, גיטרה, פסנתר, קלידים), כריס וולסטנהולם (מימין, גיטרה בס וקולות רקע), ודומיניק האוורד (משמאל, תופים, כלי הקשה וסינתיסייזרים). מיוז היא אחת הלהקות האיכותיות בעולם, אלבומיה מכרו מעל ל-17 מיליון עותקים, והיא ידועה בהופעות החיות האנרגטיות שלה.
מיוז שחררה עד היום (2018) שבעה אלבומי אולפן המובאים להלן. בנוסף הוציאה ארבעה
אלבומי הופעה חיה: ב-2002 יצא האלבום Hullabaloo Soundtrack,
המכיל גם אוסף B סיידס. (Absolution Tour (2005,
המתעד כמה מההופעות המובחרות של הלהקה, ביניהן
פסטיבל גלסטונבריי בשנת 2004. (HAARP (2008 שמתעד את הופעת הלהקה באצטדיון וומבלי 2007, ואלבום ההופעה החיה ברומא שיצא ב-2013 Live at Rome
Olympic Stadium, במסגרת סיבוב
ההופעות העולמי של האלבום השישי The 2nd Law, ההופעה צולמה
ברזולוציית 4K. למיוז רבבות הישגים בתעשיית המוזיקה, האלבום
הרביעי שלה Black Holes
and Revelations זיכה את הלהקה במועמדות לפרס מרקורי, ודורג
שלישי ברשימת האלבומים הטובים
ביותר לשנת 2006 שערך
המגזין NME. כמו כן גרפה מיוז
חמישה פרסי MTV Europe Music Awards, שישה פרסי Q, שמונה פרסי NME, שני פרסי תעשיית המוזיקה הבריטית- המופע הבריטי הטוב ביותר (פעמיים), פרס MTV Video Music Award אחד, ארבעה פרסים של המגזין !Kerrang. בנוסף הייתה מועמדת לחמישה פרסי גראמי וזכתה באחד לאלבום הרוק הטוב ביותר- The Resistance. ציור: zalxemptyx.deviantart
"Showbiz"
שוחרר בספטמבר 1997
1. "Sunburn"
2. "Muscle Museum"
3. "Fillip"
4. "Falling Down"
5. "Cave"
6. "Showbiz"
7. "Unintended"
8. "Uno"
9. "Sober"
10. "Escape"
11. "Overdue"
12. "Hate This & I'll Love You"
uno
אלבום הבכורה של מיוז שוחרר רק במדינות אירופה ואוסטרליה וגרף הצלחה די בינונית. הוא הצליח להיכנס לטופ 30 במצעדי האלבומים בבריטניה ואוסטרליה, וכן הגיע למעמד זהב בשתי המדינות. חמישה סינגלים שוחררו מתוך האלבום, ודווקא האחרון מביניהם Unintended הצליח יותר מכולם עם מקום 20 במצעד הבריטי.
במשך השנים עם עלייתה של הלהקה, האלבום קיבל הערכה מחודשת על ידי מבקרים ומעריצים.
Unintended
Sunburn
Muscle Museum
New Born
"Origin of Symmetry"
שוחרר ביולי 2001
1. "New Born"
2. "Bliss"
3. "Space Dementia"
4. "Hyper Music"
5. "Plug In Baby"
6. "Citizen Erased"
7. "Micro Cuts"
8. "Screenager"
9. "Darkshines"
10. "Feeling Good"
11. "Megalomania"
Bliss
האלבום השני של מיוז הצליח הרבה יותר מקודמו והגיע למקום השלישי במצעד האלבומים בבריטניה, שם גם הגיע למעמד פלטינה כפול. הסינגל הראשון Plug In Baby הגיע למקום 11 במצעד הפזמונים הבריטי.
באוגוסט 2011 מיוז ציינה עשור לצאתו של Origin of Symmetry עם סט חגיגי בפסטיבל המוזיקה השנתי של רדינג ולידס. האלבום נוגן בשלמותו מתחילתו עד סופו כשכמה שירים נוגנו בפעם הראשונה לאחר בצורת של כמה שנים.
Plug In Baby
Hyper Music
Feeling Good
"Absolution"
שוחרר בספטמבר 2003
1."Intro"
2. "Apocalypse Please"
3. "Time Is Running Out"
4. "Sing for Absolution"
5. "Stockholm Syndrome"
6. "Falling Away with You"
7. "Interlude"
8. "Hysteria"
9. "Blackout"
10. "Butterflies and Hurricanes"
11. "The Small Print"
12. "Endlessly"
13. "Thoughts of a Dying Atheist"
14. "Ruled by Secrecy"
Stockholm Syndrome
לאלבום השלישי של מיוז היה צליל שונה משמעותית מקודמיו, צליל אפל וכבד עם התרכזות של הליריקה במרכיבים תאולוגיים ואפוקליפטיים. Absolution היה האלבום הראשון של מיוז שהצליח לכבוש את פסגת מצעד האלבומים הבריטי, וכן הראשון שניפק להיט טופ 10 במצעד הפזמונים הבריטי- Time Is Running שדורג שמיני.
מהאלבום שוחררו שישה סינגלים, הראשון שבהם Stockholm Syndrome שווק כהורדה דיגיטלית בלבד ולא הופק לו קליפ. במחיר של $0.99 ליחידה השיר צבר במהרה 20,000 הורדות (כמות מרשימה לתקופה ההיא). השיר Blackout מופיע בפס קול הסרט "עלילותת סאות'לנד" משנת 2007. לאלבום שוחררה גם מהדורה מוגבלת שכללה דיסק בונוס DVD באורך 40 דקות, עם תיעוד הכנת העטיפה המרשימה של האלבום.
Sing for Absolution
Butterflies and Hurricanes
Time Is Running Out
Hysteria
Knights of Cydonia
"Black Holes and Revelations"
שוחרר ביולי 2006
1. "Take a Bow"
2. "Starlight"
3. "Supermassive Black Hole"
4. "Map of the Problematique"
5. "Soldier's Poem"
6. "Invincible"
7. "Assassin"
8. "Exo-Politics"
9. "City of Delusion"
10. "Hoodoo"
11. "Knights of Cydonia"
Invincible
האלבום הרביעי Black Holes & Revelations הוא המוצלח ביותר של מיוז עד היום. הוא הגיע למקום ראשון בארבע מדינות, והראשון שנכנס לטופ 100 במצעד האלבומים של הבילבורד האמריקאי- מקום תשיעי. שם האלבום "חורים שחורים (חללים ריקים) ותגליות" נגזר משורה בסינגל השני Starlight. הלהקה לקחה חלק פעיל בהפקת האלבום ומיזגה בו השפעות בין השאר מדפש מוד ומוזיקה מדרום איטליה. באלבום היו מוטיבים פוליטיים ומדע בידיוניים עם ליריקה בנושאי שחיתות פוליטית, פלישת חייזרים, מהפכות וסדר עולם חדש, לצד שירי אהבה קונבנציונליים יותר.
הסינגל הראשון מהאלבום Supermassive Black Hole היה למצליח ביותר של הלהקה עם מקום רביעי במצעד הפזמונים הבריטי ומעמד פלטינה בארה"ב עם מכירות של מעל למיליון עותקים. כמו כן השיר שימש פסקול לאינספור תכנים תקשורתיים, ביניהם הסדרה "יומני הערפד" ופיפא 07.
Starlight
Supermassive Black Hole
"The Resistance"
שוחרר בספטמבר 2009
1. "Uprising"
2. "Resistance"
3. "Undisclosed Desires"
4. "United States of Eurasia (+Collateral Damage)"
5. "Guiding Light"
6. "Unnatural Selection"
7. "MK Ultra"
8. "I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre a ta Voix)"
9. "Exogenesis: Symphony Part 1 (Overture)"
10. "Exogenesis: Symphony Part 2 (Cross-Pollination)"
11. "Exogenesis: Symphony Part 3 (Redemption)"
Resistance
האלבום החמישי של מיוז הגיע למקום הראשון במצעדי האלבומים של 19 מדינות. במצעד הבילבורד האמריקאי The Resistance דורג שלישי עם מכירות של 128,000 עותקים בשבוע הראשון להשקתו. כמו כן האלבום עקף את קודמו Black Holes and Revelations בכמות המכירות בבריטניה בשבוע ההשקה עם 148,000 עותקים, וכן גלובלית עם 479,000 עותקים. הביקורות לאלבום היו אוהדותת מאוד ושיבחו במיוחד את השפעות המוזיקה הקלאסית שניכרות בו.
הסינגל הראשון Uprising שוחרר שבוע בדיוק לפני האלבום והיה לסינגל המצליח ביותר של הלהקה בארה"ב, עם שהות של 20 שבועות בין 100 הראשונים במצעד הלהיטים של הבילבורד. מיקום 37 הפך אותו לסינגל טופ 40 הראשון של הלהקה בארה"ב.
The Resistance הניב למיוז את פרס הגראמי ב-2011 בקטגוריית אלבום הרוק הטוב ביותר.
Uprising
Undisclosed Desires
Follow Me
"The 2nd Law"
שוחרר בספטמבר 2012
1. "Supremacy"
2. "Madness"
3. "Panic Station"
4. "Prelude"
5. "Survival"
6. "Follow Me"
7. "Animals"
8. "Explorers"
9. "Big Freeze"
10. "Save Me"
Supremacy
11. "Liquid State"
12. "The 2nd Law: Unsustainable"
13. "The 2nd Law: Isolated System"
Madness
Panic Station
-- ביקורת האלבום של מגזין הרולינג סטון --
מיוז חוזרים לאבן יסוד הלוהטת אשר בה הם מצטיינים, המשולבת בתשוקה מחודשת ועקרונות
באפריל 1961 נאם הנשיא ג'ון .פ. קנדי בפני קבוצת מוציאי לאור של עיתונים, על ערך העיתונות החופשית בעולם אשר מאויימת על ידי "קונסצפריציה מונוליטית וחסרת רחמים", ממשלה של "הפחדה והרתעה במקום בחירה חופשית" אשר בה "מתנגדים אינם מקבלים שבחים אלא מושתקים". קנדי לא ציין את משטר הקומיניזים במפורש; אך הוא לא היה צריך. קבוצת הכוח הבריטית המשולשת מיוז משתמשת בדגימה מתוך נאומו של קנדי באמצע אלבום הסטודיו השביעי שלהם, 'דרונס'. הזמר והגיטריסט מתיו' באלמי לא מציין רשעים ספציפים במילות השיר, אך המסר המשתמע ביצירה המוזיקלית המטאל-פרוגרסיבי הזו ברורה: הם זה אנחנו.
"Drones"
שוחרר ביוני 2015
1. "Dead Inside"
2. "[Drill Sergeant]"
3. "Psycho"
4. "Mercy"
5. "Reapers"
6. "The Handler"
7. "[JFK]"
8. "Defector"
9. "Revolt"
10. "Aftermath"
11. "The Globalist"
12. "Drones"
Dead Inside
האלבום 'דרונס' הינו הנאה אסורה, במלוא מובן המילה, ממש כמו לראות את תוכנית הבידור של ג'ון סטיוארט ולדעת שהבדיחות הטובות ביותר מתחילות בטעות מביכה או עצב של אדם אחר. הרעיון המצוי באלבום הזה אף חשוך יותר מאשר זה המצוי באלבום הקודם The 2nd Law אשר הכיל בתוכו רעיונות פרובוקטיבים כמו ההרג ארוך הטווח של הלוחמה המודרנית והנזק הסביבתי. 'דרונס', כמובן, יכול להתבטא בשני צדדי המטבע. בלאמי הזועק "אני עני ומרוסק\ בגלל שאתה זקוק לשליטה" בפתיחה האכזרית של השיר הפאנק-אלקטרוני Dead Inside, מצטייר כערבוב מחוץ של בונו, פרדי מרקיורי וג'יסון ברון.
אבל האלבום 'דרונס' מהווה גם את קפיצת החזרה של מיוז מהניסויים המוזיקליים האחרונים והקיצוניים אל הגבורה הידועה, העוצמתית והפשוטה של אלבומם מ-2001 Origin of Symmetry.
בעוד הקצב מרחף וגובר ואפקטים מקהלתיים אשר מתבטאים בשיר Dead Inside משרים אווירה מוחלטת של דפש מוד, הסולו גיטרה של באלמי הטעון בטשטוש וזעקת מוות מתמשכת- מפלחת את העצב עם תחושת נקמה מתקדמת וגראנג'ית. צליל הסיום של הגיטרה שלו ב- Psycho הינו עונג מלא בשנאה, ילד עם הבאס הקאוטי והגולש של כריס וולסטהולם והתיפוף הבועט ללב של דומניק הווארד. כפי שבלאמי מציין בשורת הפזמון המוק-אופרה של Psycho "התחת שלך שייך לי עכשיו"- הבעת התנגדות הינה בזבוז של זמן.
Mercy
הדיסטופיה הבשרנית הזו הופקה על ידי רוברט ג'ון "מאט" לאנג', המפורסם בכך שדחק כל שניית אוויר באלבום Hysteria של דף לפארד עם פרטים קוליים וגיטריסטים. הוא בנוסף זה שהפיק את האלבומים Highway to Hell ו-Back in Black של הלהקה AC/DC והוא מייצר את הכוחות המוזיקלים של מיוז עם אותו פוקוס בדיוק. בתוך כך מוצגים בפשטות קישוטים בסגנון שנות השמונים: פסנתר הדרגתי בסגנון U2 בשיר Mercy, הרמוניות המשתקות במובהק כסגנון של להקת קווין בפתיחה של השיר Defector. אבל בלב ליבם של רוב השירים באלבום נמצא חידוש עוצמתי של שליטת הגיטרה-באס-תיפוף שבאה לידי ביטוי ב- New Born ו- Stockholm Syndrome באלבום השני Origin of Symmetry. זה מה שמיוז עושים על הצד הטוב ביותר; וטוב לשמוע כמה שיותר מזה.
הנרטיב של בלאמי למעשה מסתיים מוקדם מהצפוי: הלוחם מגיע הביתה, לאחר שסיים ללחום ומיצה את הלחימה, אל סולו גיטרה דקה-וסופרני בשיר החללי Aftermath. השירים האחרונים, The Globalist ו- Drones הם מבטאי הרס בבסיסם: הראשון הינו המנון עוצמתי של ייאוש עם נגינה לוהטת הפורצת באמצע; השיר השני הינו שיר א-קפאלה המבטא גזר דין מוות אשר מקהלת הלהקה שרה בהרמוניה. זהו סוף עצבני, קצר במעט מרגשני, על סכנה אמיתית ונוכחת: כאשר אומה גדולה מוותרת על העקרונות שלה ונכנעת, היא הופכת להיות רק קווים על מפה, כך שהיא אפילו לא שווה את המוות.
מקור:
David Fricke, RollingStone, June 9, 2015
http://www.rollingstone.com/music/albumreviews/muse-drones-20150609