top of page

הכל על סימפלי רד | Simply Red best songs

סימפלי רד ("פשוט אדום"), להקת הפופ- נשמה הבריטית מכרה יותר מ- 50 מיליון אלבומים לארוך קריירה של 25 שנה. הסגנון שלה שואב השראה ומושפע משלל מקורות מוזיקליים כגון "ווייט סול" (מוזיקת נשמה "לבנה"), רומנטיות חדשה, רוק ועד לרגאיי וג'אז.

 

הפנים של הלהקה והדמות המרכזית בה היא מיק האקנל, מי שמופיע לבדו על עטיפות האלבומים והלהקה נקראת על מראהו. בשל הדומיננטיות המוחלטת של האקנל אנשים רבים במשך השנים התקשו להאמין כי מדובר בלהקה ולא בזמר בודד. בשנת 2010 הלהקה התפרקה והאקנל נשאר לבדו כסוליסט, אבל היא חזרה לפעילות בשנת 2015 עם אלבום חדש- Big Love.   

 

בטקס פרסי המוזיקה הבריטית (Brit Awards), סימפלי רד זכתה פעמיים ברציפות בפרס הלהקה הבריטית הטובה ביותר- 1992 ו-1993.

 

ההתחלה: להקת "המעליות הרועשות" (1977-1984)

 

הלהקה נוסדה בהופעה של הסקס פיסטולס אשר התקיימה ב- 1976 בהיכל התרבות בעיר מנצ'סטר שבאנגליה. סטודנט לאומנות ממנצ'סטר- מיק האקנל, ומארק סמית' היו בין חובבי המוזיקה הצעירים היחידים אשר נכחו בהופעה. שניהם הקימו להקה חדשה. תחילה הגדירו עצמם להקת פאנק בשם "המעליות הרועשות" ("the Frantic Elevators"). להקה זו החזיקה שבע שנים והפיקה תקליטים מוגבלים בחברות הקלטות מקומיות, וסיימה את פעילותה ב- 1984 יחד עם ביקורת משבחת בנוגע לשיר האחרון שלה Holding back the Years, אותו נפגוש גם בהמשך.

התמסדות סימפלי רד והצלחה ראשונית (1985-1988)

 

לאחר התפרקות המעליות הרועשות, האקנל התחבר למנהל אליוט ראשמן. עד תחילת 1985 שניהם שילבו להקה של מוזיקאים מקומיים והחלו למשוך תשומת לב מחברות הקלטות. הם אימצו את השם "רד", כלומר אדום (על שם הכינוי של האקנל בנוגע לצבע השיער הג'ינג'י שלו). השם "סימפלי רד" (פשוט אדום) נוצר מאי הבנה כאשר מנהל של היכל הופעות מקומי היה מבולבל ולא הבין את שם הלהקה, והאקנל בתגובה ענה לו "אדום, פשוט אדום". אי ההבנה הובילה לכך שהשם הלא נכון הודפס על הפוסטרים אשר נועדו לפרסם את ההופעה, ובסופו של דבר השם נדבק ונשאר.

 

ההרכב הראשוני של סימפלי רד הכיל בתוכו את מיק האקנל כסולן, סילבן ריצ'ארדסון (גיטרה) טוני באוורס (גיטרה בס), פריץ מקלינטייר (קלידן וקולות), טים קאלט (כלי נשיפה) וכריס ג'ויס (תופים). בווארס וג'ויס היו בעברם חברים בלהקות פוסט-פאנק בשם  The Durutti Column, גם קאלאט היה חלק ממנה אך לא באותו הזמן של באוורס וג'ויס. סימפלי רד חתמה חוזה ראשון עם חברת ההקלטות "אלקטרה" בשנת 1985.

"Picture Book"


שוחרר באוקטובר 1985

 

צד א'

"Come to My Aid" 

"Sad Old Red"

"Look at You Now"

"Heaven"

"Jericho"

צד ב'

"Money's Too Tight (to Mention)"

"Holding Back the Years" 

"(Open Up the) Red Box" 

"No Direction" 

"Picture Book"

Money's Too Tight (To Mention)

סינגל הבכורה של סימפלי רד  (Money's too tight (to mention היה קאבר של שיר נשמה אשר הוקלט במקור על ידי האחים ולנטיין. הסינגל גרף הצלחה בינלאומית והגיע לטופ 20 במצעדים בבריטניה ואירלנד, ומאוחר יותר גם במצעד הבילבורד האמריקאי.
 

הסינגל השלישי היה הקלטה מחודשת של שיר המעליות הרועשות Holding back the Years בסגנון בלדת מוזיקת נשמה, תחילה הוא לא הצליח להיכנס לטופ 50 במצעד הבריטי, אך הוא שוחרר מחדש בשנת 1986 והפך ללהיט ענק עם מקום ראשון במצעד האירי, מקום שני במצעד הבריטי, מקום שלישי בהולנד, ומאוחר יותר הגיע למקום ראשון במצעד הבילבורד האמריקאי. השיר ייצב את סימפלי רד כלהקה מוכרת ומבוססת.

Come to My Aid
Jericho
Open Up the Red Box
Holding Back the Years
Infidelity
Maybe Someday

"Men and Women"


שוחרר במרץ 1987

 

צד א'

"The Right Thing"

"Infidelity"

"Suffer"

"I Won’t Feel Bad" 

"Ev'ry Time We Say Goodbye"

צד ב'

"Let Me Have It All" 

"Love Fire"

"Move On Out"

"Shine" 

"Maybe Someday..."

The Right Thing

האלבום השני של סימפלי רד הראה את הלהקה באור מעט אחר. היא אימצה לוק המורכב מכובעי בולר וחליפות צבעוניות במקום המראה הקודם אשר היה יותר מרושל. בנוסף ההתבוננות הפנימית והפרשנות החברתית אשר נכחה באלבום הבכורה הוחלפה בצליל וויט סול והשפעות פאנק.
 

סינגל הבכורה של האלבום The Right Thing היה להיט בינלאומי נוסף ונכנס לטופ 40 במצעדי הפזמונים של מדינות אירופה וצפון אמריקה.
 

הגיטריסט סילבן ריצ'ארדסון עזב לאחר ההוצאה של האלבום Men and Women והוחלף על ידי הייטור פריירה (כינויו הייטור TP).

Ev'ry Time We Say Goodbye
I Won’t Feel Bad

"A New Flame"

שוחרר בפברואר 1989

 

צד א'

"It’s Only Love" 

"A New Flame"

"You’ve Got It"

"To Be with You"

"More"

צד ב'

"Turn It Up"

"Love Lays It's Tune"

"She’ll Have to Go"

"If You Don’t Know Me by Now"

"Enough"

You’ve Got It
A New Flame

​שיא ההצלחה 1989-1995


באלבומם השלישי סימפלי רד אימצו צליל יותר מיינסטרים- פופולרי המכוון להצלחה שיווקית מאשר הצלחה ביקורתית. הכיוון החדש סוגנן על ידי הקאבר שלהם לשיר קלאסיקת הפופ של הרולד מלווין

If You Don’t Know Me By Now, אשר הפך לסינגל השני של סימפלי רד שהגיע למקום הראשון במצעד הבילבורד בארצות הברית, ולאחד מהסינגלים הגדולים של השנה ברחבי העולם.
 

בתקופה זאת מיק האקנל הפך לכוכב-על בינלאומי, הוא צולם עם דוגמניות וסלבס מהוליווד ומעמדו נראה כפוגע בהמשכיות של הלהקה כיחידה אחת, והאקנל בעצמו הצהיר בשנת 1991 שסימפלי רד "בעיקרו של דבר הינה פרוייקט סולו". בפרק זמן זה החלק הקצבי של הלהקה אשר הורכב מבווארס וג'ויס עזב והוחלף על ידי הבסיסט שון ווארד (לשעבר מלהקת Floy Joy) והמתופף גוטה יאשקי.

It’s Only Love
If You Don’t Know Me By Now

"Stars"

שוחרר באוקטובר 1991

צד א'

"Something Got Me Started"

"Stars"

"Thrill Me"

"Your Mirror" 

"She's Got It Bad"

צד ב'

"For Your Babies" 

"Model" 

"How Could I Fall" 

"Freedom" 

"Wonderland" 

האלבום הרביעי של סימפלי רד הביא אותה לשיא הצלחתה והפך לאלבום הנמכר ביותר למשך שנתיים באירופה, אך גרף הצלחה פחותה בארצות הברית מאשר האלבומים הקודמים. האלבום הכיל חמישה סינגלים שהגיעו לטופ 40 בבריטניה, מתוכם Something Got Me Started ו- Stars, היו להיטים גדולים באירופה, צפון אמריקה, אוסטרליה וניו-זילנד.

 

לאחר סיבוב הופעות של האלבום שנמשך שנתיים, טי קאלט עזב את סימפלי רד בכדי להקים את להקת הדאנס 'אוליב' עם הלהיט החד פעמי מהניינטיז You're Not Alone.

For Your Babies
Thrill Me
Your Mirror
Something Got Me Started
Stars

"Life"

שוחרר באוקטובר 1995

 

  1. "You Make Me Believe" 

  2. "So Many People"

  3. "Lives and Loves"

  4. "Fairground" 

  5. "Never Never Love" 

  6. "So Beautiful" 

  7. "Hillside Avenue"

  8. "Remembering the First Time" 

  9. "Out on the Range"

10. "We're in This Together"

Fairground
Remembering the First Time
Angel
אוסף הלהיטים הראשון של סימפלי רד יצא ב-1996 והכיל שיר אחד חדש, גרסת קאבר ללהיט מ- 1973 של ארת'ה פרנקלין Angel. הוא הופק יחד עם להקת הפיוג'יס שגם ליוו בקולות רקע. השיר יצא כסינגל והגיע למקום השישי במצעד הפזמונים הבריטי.

הסינגל הראשון מהאלבום החמישי של סימפלי רד  Fairground היה להיט רדיו עצום והסינגל הראשון והיחיד של הלהקה שהגיע למקום ראשון במצעד הפזמונים הבריטי. הוא מכר יותר ממיליון עותקים רק בבריטניה והפך להיות האלבום הרביעי הנמכר ביותר של השנה. בתקופה זו הלהקה הייתה מורכבת באופן רשמית מהאקנל, מקאינטרה, פריירה ו-ווקאליסט חדש בשם די ג'ונסון. מוזיקאים מתארחים (אשר הכילו גם את צמד הרגאיי  Sly & Robbie) השלימו חלקי תיפוף ובס. בהופעות חיות, הצטרפו לסימפלי רד מגויסים חדשים: סטיב לוינסון על הבס, ולרוי ביילי על התופים, ו-ווקוליסטית רקע נוספת בשם שרה בראון.

לאחר הוצאת האלבום עזבו את הלהקה הייטור פריירה ופריץ מקלינטייר- חבר הלהקה המקורי היחיד חוץ מהאקנל. החל מתקופה זו ב- 1996 סימפלי רד הפכה בעצם לפרויקט של איש אחד

שמוזיקאים זמניים מתגברים אותו, אלו השתנו משיר לשיר ואפילו מהופעה להופעה לפי הצורך- למרות שחשוב לציין כי כל האלבומים של סימפלי רד אשר הופקו לאחר 1996 הכילו את נגן הסקסופון איאן קירקאם. המתופף החוזר גוטה יאשקי (אשר הפיק חלק מהשירים באלבום) ו-ווקאליסט הרקע די ג'ונסון גם היו מעורבים לעיתים תכופות עם ההקלטות המאוחרות יותר של הלהקה והופעותיהם, וכך גם הקלדן והמפיק אנדי רייט.

We're in This Together
Never Never Love

"Blue"

שוחרר במאי 1998

 

1. "Mellow My Mind" 
2. "Blue"
3. "Say You Love Me" 
4. "To Be Free"
5. "The Air That I Breathe"
6. "Someday in My Life"
7. "The Air That I Breathe Reprise" 
8. "Night Nurse"
9. "Broken Man" 
10. "Come Get Me Angel" 

11. "Ghetto Girl"
12. "Love Has Said Goodbye Again"
13. "High Fives"

Night Nurse

האלבום השישי Blue, הכיל 5 קאברים, לא פחות. הסינגלים Say You Love Me ו- The Air That I Breathe דורגו בטופ 10 של המצעד הבריטי.

Say You Love Me
The Air That I Breathe
Ghetto Girl

"Love and the Russian Winter"

שוחרר בנובמבר 1999

 

1. "The Spirit of Life" 
2. "Ain't That a Lot of Love"
3. "Your Eyes" 
4. "The Sky Is a Gypsy"
5. "Back into the Universe" 
6. "Words for Girlfriends"
7. "Thank You" 
8. "Man Made the Gun" 
9. "Close to You"

10. "More Than a Dream" 
11. "Wave the Old World Goodbye"

Your Eyes
Ain't That a Lot of Love

האלבום השביעי של סימפלי רד היה לאכזבה יחסית ושני הסינגלים מתוכו כשלו להיכנס לטופ 10 במצעדי המדינות המובילות. כנראה שזה גרם לכך שלאחר כמה חודשים סימפלי רד נזרקה מחברת התקליטים East West Records. במהלך מבריק ודי פורץ דרך לתקופתו האקנל הקים אתר עצמאי בכתובת Simplyred.com כדי לפרסם דרכו חומרים חדשים. האתר התברר כקלף מנצח והמכירות והדירוגים היו לא פחות מוצלחים מאשר הקודמות, וכתובת האתר הפכה ללייבל של הלהקה המופיעה על עטיפות האלבומים.

Home

"Home"

שוחרר במרץ 2003

1. "Home"
2. "Fake"
3. "Sunrise"
4. "You Make Me Feel Brand New"
5. "Home Loan Blues"
6. "Positively 4th Street"
7. "Lost Weekend" 
8. "Money in My Pocket (Plan B Mix)" 
9. "Something for You"

10. "It's You"

11. "Home (Reprise)"

Fake

האלבום השמיני של סימפלי רד היה ערבוב של שירים מקוריים וקאברים, הכיל גם גרסה של השיר

You Make Me Feel Brand New של The Stylistics מ-1974, אשר הגיע למקום שביעי במצעד הסינגלים הבריטי. האלבום הגיע למעמד פלטינה בבריטניה, זהב בקנדה ופלטינה באירופה. האלבום הכיל שתי סינגלים נוספים Sunrise אשר הגיע למקום שביעי במצעד הסינגלים הבריטי והסינגל Fake שהגיע למקום 21 במצעד הסינגלים הבריטי.


בין שנת 2003 ועד להתפרקות הלהקה בשנת 2010 ההרכב הרשמי בהופעות חיות היה מייק האקנל (ווקאלים), איאן קיקהם (סקסופון/ קלידים), דייב קלייטון (קלידים), קנג'י סוזוקי (גיטרה), קווין רובינסון (חצוצרה/ כלי הקשה), סטיב לויסון (גיטרת בס) ופיט לוניסון (תופים). מוזיקאים אלו התארחו גם באלבומים של סימפלי רד, למרות שהם לרוב הוחלפו על ידי מוזיקאים מחליפים. ג'ון ג'ונסון (טרומבון), די ג'ונסון (ווקאלס), שרה בראון ווקאלס וכריס דה מארגרי (סקספון) הופיעו גם בסבב הופעות וגם באלבומים.

Sunrise
You Make Me Feel Brand New

"Simplified"

שוחרר באוקטובר 2005

1. "Perfect Love" 
2. "Something Got Me Started"
3. "Holding Back the Years"
4. "More" 
5. "A Song for You" 
6. "Your Mirror"
7. "Fairground" 
8. "My Perfect Love"
9. "Smile"
10. "Sad Old Red"

11. "For Your Babies"
12. "Ev'ry Time We Say Goodbye"

Perfect Love

האלבום Simplified הכיל בעיקר גרסאות מושקטות של הלהיטים הקלאסיים. הסינגל Perfect Love הגיע למקום שלושים במצעד הסינגלים הבריטי- האחרון של הלהקה שנכנס לטופ 30 במצעד.

"Stay"

שוחרר במרץ 2007

1. "The World and You Tonight"
2. "So Not Over You" 
3. "Stay"
4. "They Don't Know" 
5. "Oh! What a Girl!" 
6. "Good Times Have Done Me Wrong" 
7. "Debris"
8. "Lady"
9. "Money TV"

10. "The Death of the Cool" 
11. "Little Englander" 

Oh! What a Girl!

אלבום האולפן העשירי של סימפלי רד הוצהר כאלבום אחרון. הסינגל So not over You הגיע למקום 34 במצעד הפזמונים הבריטי, והסינגל השני Stay הגיע למקום 36 במצעד הבריטי, והיה בין הפעמים האחרונות שהלהקה נכנסה לטופ 100.

ב-19 במאי 2008, האקנל הוציא את אלבום הסולו הראשון שלו Tribute to Bobby.

Stay
So Not Over You

Go Now

סינגל מתוך אוסף הלהיטים (2008) 

Simply Red 25: The Greatest Hits

בהצהרה שלמרבה השמחה לא מומשה, האקנל הודיע שהשם סימפלי רד "יפרוש" לאחר סיבוב הופעות פרידה שיחל בתחילת 2009 ויימשך כשנה "אני די החלטתי ש-25 שנה זה מספיק, אני מתכנן ש- 2009 תהיה השנה האחרונה של סימפלי רד". ההופעה האחרונה של סימפלי רד התקיימה בהיכל ההופעות the O2 Arena בלונדון בתאריך 19 בדצמבר 2010. ההופעה הוקרנה בהופעה חיה בבתי קולנוע בבריטניה.

 

איחוד לכבוד שלושים שנה להקמת הלהקה בסבב הופעות Big Love:
 

בנובמבר 2014 סימפלי רד הודיעו שהם יתאחדו בסתיו של 2015 לסבב הופעות באירופה בשם The big love Tour 2015, לציון 30 שנה להקמת הלהקה. ההרכב המאוחד הינו האחרון של הלהקה בטרם התפרקה, למעט רומן רות' שמחליף את פיט לוינסון כמתופף. ב- 19 באפריל 2015 סימפלי רד הודיעה בדף הפייסבוק הרשמי שלה שהיא תוציא אלבום סטודיו חדש בשם Big Love.

"Big Love"

שוחרר במאי 2015

1. "Shine On" 
2. "Daydreaming" 
3. "Big Love"
4. "The Ghost of Love" 
5. "Dad" 
6. "Love Wonders"  
7. "Love Gave Me More" 
8. "Tight Tones" 
9. "WORU" 
10. "Coming Home" 

11. "The Old Man and the Beer"  
12. "Each Day"

Shine On

-ביקורת האלבום של המגזין popMATTERS-​

למען האמת, בלתי אפשרי להפריד את סימפלי רד ממנהיגה הנצחי של הלהקה, מיק האקנל. רעמת שערו הג'נג'י הייתה זאת שבאותה מידה לקולות הצרודים, הגדירה את הלהקה כאחת מההרכבים היותר מוצלחים של אמצע האייטיז והניינטיז. בהחלט היו להם להיטים בשפע, מסדר מקורי של להיטים מנצחים שלקחו את השפעותיהם מ-R&B אמריקאי ואח"כ סיננו את ההשפעות האלה עם סגנון אנגלי חיוני. שירים כמו Holding Back the Years ,Money’s Too Tight (To Mention) ,The Right Thing ,Stars, ורימייק מהמם ללהקת Harold Melvin & the Blue Notes בשיר If You Don’t Know Me By Now ביססו את חברי הלהקה ככוכבים בינלאומיים ואת מיק האקנל בפרט כזמר דינמי וייחודי שיש להעריך אותו. 

למעשה, ככל שההון של סימפלי רד הלך ודעך, האקנל הפך לסטנדרט היחיד לשימור המורשת, וברגע שהלהקה חדלה להיות, האקנל לא רק שהניח את המעטפת בצד אלא גם מצא את הביטחון לצאת החוצה בכוחות עצמו ולשמר את המורשת. עדיין, אין כמו המיתוג המקורי כדי להצית מחדש את הלהבה ולהחזיר את המעריצים למושביהם. כתוצאה מכך, אין זה מפתיע שההודעה על האיחוד האחרון מלווה גם בהוצאת אלבום חדש, הראשון בשמונה שנים כדי לשאת את מטען המורשת של סימפלי רד. זה גם לא מפתיע שאי אפשר למצוא שום טוויסטים בכיוון של הלהקה: אחרי הכל, למעט התפקיד הסמלי של המתופף פיט לוינסון, ההרכב המקורי נשאר מעורב ללא פגע, זאת למרות שהאקנל הודיע ב-2010 על כוונתו להפריש לחלוטין את את סימפלי רד. 

The Ghost of Love

יש סיבה מספקת למעריצים הוותיקים של הלהקה לחגוג את חזרתה דרך Big Love, אלבום ששומר על נטייתם לפופ לא מתנצל וסאונד כה מוכן ומזומן לפלייליסט רדיו, שפשוט מתחנן להשוואה עם הסאונד הקודם של סימפלי רד. צלילי דאנס מסחררים כמו Shine On ו- Ghost of Love האחרון מזכיר סאונד דיסקו מחודש, מנומס בחריזותו הגורפת- נפגשים בצורת קפסולת זמן שמיעתית, כזאת שגורמת למעבר של 30 השנים האחרונות פשוט להעלם.


אבל עדיין, קשה להתעלם מהמחשבה שכל עוד האקנל ליד ההגה, החברים האחרים הופכים להכל חוץ ממקוריים. אחרי הכל, אלו הפנים שלו שמעטרות את העטיפה ושולטות בחוברת השירים המצורפת. כמו כן, כשהוא שר בשיר הנושא Big Love מילים כמו "הדרך בה את מחייכת/ זה שולח אותי מיילים הרחק/ חלומות בהקיץ בזמן שאני יושב/ ואני חושב כמה אני בר מזל" המהות של הרגש זורחת ללא כל מאמץ.  

עדיין, מי שאחראי לפזמון האדיר בשיר Dad או הטיפול הדמעתי של שיר הנושא ראוי לטונות של שבחים על ערבוב ההצלחה הזאת. כתוצאה מכך, יש סיבה לחגוג את השלם, וסאונד וסגנון שעדיין מתאימים בול.

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page