הכל על דוראן דוראן | Duran Duran best songs
להקת הרוק- פופ האלקטרונית דוראן דוראן (ניתן גם לומר "דיוראן דיוראן") היא אחת הלהקות המזוהות ביותר עם האייטיז ואבן יסוד של התנועה הרומנטית החדשה. הלהקה הייתה סנסציה בריטית של ממש בזכות התמהיל הצורם של פופ- רוק ומוזיקה אלקטרונית. מאז שנות ה-80 דוראן דוראן הכניסה 14 סינגלים לטופ 10 של מצעד הפזמונים הבריטיו ו-21 סינגלים לטופ 100 של מצעד הבילבורד האמריקאי. היא מכרה מעל ל-100 מיליון עותקים ב-25 שנות פעילותה והיא אחת הלהקות המצליחות בהיסטוריה מבחינה מסחרית.
הלהקה הוקמה ב-1978 על ידי ניק רודאס (קלידן) וג'ון טיילור (בס) בעיר בירמינגהאם שאנגליה, לאחר מכן הצטרף אליהם סטפאן דאפי, אולם זה עזב לאחר שנה ואז התבצע "גיוס" נוסף בסיומו הצטרפו סיימון לה-בון (סולן), רוג'ר טיילור (תופים) ואנדי טיילור (גיטרה). קשה להאמין אבל בין שלושת הטיילורים אין כל קרבה משפחתית. הלהקה נקראת על שם דמות מסרט המדע הבדיוני הצרפתי "ברברלה" בכיכובו של ג'יין פונדה, דמות הנבל "דוקטור דוראנד דוראנד".
הצעירים מבינינו שלא ממש מכירים את האייטיז עלולים לחטוא ולחשוב את החזות המאופרת והמאובזרת של חברי הלהקה כמוזרה, אבל אלה היוו חלק משמעותי בהצלחתה. כבר מתחילת הדרך של 1978 היה ללהקה חוש אופנה מפותח ביותר, והיא ועבדה עם מעצבי אופנה "כבדים" כדי לבנות תדמית חדה ואלגנטית, שבמהרה התפשטה מעבר לסלסולים
והאבנטיים של המראה הפיראטי הניו- רומנטי. החזות באה לידי ביטוי
בהופעות וכמובן בוידאו-קליפים, שנחשבו בזמנם לפרובוקטיביים ופורצי דרך,
משום שכללו מיניות בוטה ועירום נשי חלקי והיו לפופולאריים מאוד בתחילת האייטיז בערוץ המוזיקה החדש MTV. להצלחה הטלוויזיונית תרמה
העובדה שדוראן דוראן הייתה בין הלהקות הראשונות שצילמה את
הוידאוקליפים שלה על ידי במאים מקצועיים ומצלמות עם פילם 35
מ"מ, שהעניק להם קטעי וידאו הרבה יותר מקצועיים ומלוטשים
מהסטנדרט של אותה תקופה. בנוסף הלהקה הקדימה את זמנה כשכבר
מאמצע האייטיז הציבה מסכי וידאו ענקיים בהופעות האצטדיונים
הענקיות שלה, והביאה את האקשן לקהל המעריצים המרוחק מהבמה.
למרות שדוראן דוראן מעולם לא התפרקה, היא עברה כמה שינויים בהרכב במשך השנים שכללו תוספות חדשות כמו הגיטריסט האמריקאי
וורן קוקורולו והמתופף סטרלינג קמפבל, ונטישות זמניות של
הגיטריסט אנדי טיילור והבסיסט ג'ון טיילור. בשנת 2001, לאחר שהלהקה דעכה מעט במהלך הניינטיז ולקחה הפסקה מפעילות של כמה שנים, סיימון לה בון יזם איחוד של חמשת החברים המקוריים ניק רודאס, ג'ון, רוג'ר ואנדי טיילור. היה זה מהלך מבריק שהצית מחדש את הניצוץ אצל המעריצים והתקשורת שקיבלו בחזרה את הלהקה המקורית מהאייטיז. עם זאת באוקטובר 2006 דווח באתר הרשמי של הלהקה כי אנדי טיילור עזב את דוראן דוראן וההרכב צומצם לארבעה, דום בראון תיגבר את הלהקה כגיטריסט בסיבובי הופעות.
דוראן דוראן זכתה בשלל פרסים במהלך פעילותה, שני פרסי המוזיקה הבריטית (Brit Awards)- אחד מהם פרס התרומה יוצאת הדופן למוזיקה שקיבלה ב-2004. שני פרסי גראמי ופרס MTV על מפעל חיים. בנוסף קיבלה הלהקה כוכב במצעד הכוכבים של הוליווד. ציור: honnypark.deviantart
"Duran Duran"
שוחרר ביוני 1981
שחרור מחדש בארה"ב- אפריל 1983
1."Girls on Film"
2. "Planet Earth"
3. "Anyone Out There"
4. "To the Shore"
5. "Careless Memories"
6. "Night Boat"
7. "Sound of Thunder"
8. "Friends of Mine"
9. "Tel Aviv"
Careless Memories
סינגל הבכורה של דוראן דוראן Planet Earth שוחרר בתחילת 1981 והפך ללהיט מיידי במולדת בריטניה, הוא דורג במקום ה-12 במצעד הפזמונים הבריטי, ובאוסטרליה ההצלחה הייתה גדולה יותר עם מקום 8. אלבום הבכורה שנשא את שם הלהקה יצא חודשים מעטים לאחר מכן וכבש את המקום השלישי במצעד האלבומים הבריטי, ונשאר בטופ 100 למשך 117 שבועות. מעמד הפלטינה הגיע בסוף 1982. הסינגלים הבאים
Careless Memories ו- Girls on Film המשיכו את ההצלחה והגיעו למקומות יפים במצעדים בבריטניה ואוסטרליה. בנוסף הלהקה לקחה ברצינות יתרה את צילום הוידאו קליפים כדי לעשות לעצמה שם גם בטלוויזיה המוזיקלית (בזמנו הדבר היה פחות טריוויאלי מאשר היום).
השקת האלבום בארה"ב לא הייתה מוצלחת, אולם לאור ההצלחה של האלבום השני- Rio הוא שוחרר שם מחדש והסיפור היה הפוך לגמרי עם מקום 10 במצעד הבילבורד, שהות של 87 שבועות בסך הכך במצעד ומעמד פלטינה.
הרצועה האחרונה באלבום Tel Aviv היא שיר אינסטרומנטלי שיצר סיימון לה בון. היה זה אחד משירים רבים שסיימון לה בון כתב במחברת השירים שלו והביא לאודישן בלהקה בשנת 1980. הוא סיפר כי השיר מדבר על תקופת שהותו בישראל בה עבד בקיבוץ.
השיר המקורי הכיל מילים והיה הדמו הראשון שהוקלט על ידי הלהקה, שמו היה "On My Own in Tel-Aviv". לבסוף הוחלט להשמיט את מילותיו בגרסה האלבום הרשמית.
השיר בגרסת האלבום הוא אינסטרומנטלי אבל מכיל כמה קולות רקע של לה בון, הלהקה ביצעה גם את גרסת הדמו בהופעות.
אחר הצהריים, השעה אחת אולי שתיים"
חומק עם הגולדסטאר האחרון שלי, אין הרבה מה לעשות
חולם החוצה את יום שטוף השמש עד שיגיע הזמן לעזוב
אני רק אצפה בך חולפת על ידי
כשאני לבדי בתל-אביב
עם השכונות לצד אחד
החוף לצד האחר
והעצים והעלים
לבדי בתל-אביב
והעצים והעלים
"לבדי בתל-אביב
Girls on Film
Planet Earth
"Rio"
שוחרר במאי 1982
1. "Rio"
2. "My Own Way"
3. "Lonely In Your Nightmare"
4. "Hungry Like the Wolf"
5. "Hold Back the Rain"
6. "New Religion"
7. "Last Chance on the Stairway"
8. "Save a Prayer"
Rio
9. "The Chauffeur"
Hungry Like the Wolf
את שם האלבום השני של דוראן דוראן הציע חבר הלהקה ג'ון טיילור אשר הוקסם מהמיניות המגונדרת והאווירה המגוונת של ברזיל. לאחר מכן הוא אמר "בשבילי, ריו הייתה קיצור דרך לארץ הזרה, האקזוטית, קרן שפע של תענוגות ארציים, מסיבה שאף פעם לא נפסקת". ללהקה היו שאיפות קידום טלוויזיוניות גדולות ולכן חברה לבמאי Russell Mulcahy, מי שביים את הסינגל של Planet Earth ונכנסה לעבודה על הפקת קליפים בהילוך גבוה, בין היתר טסה לצילומים סרי לנקה ואנטיגואה. במסגרת הצילומים הקדחתניים הגיטריסטט אנדי טיילור נדבק בווירוס טרופי ואושפז בבית חולים ברגע שהלהקה חזרה לאנגליה. חברת ההקלטה לדחות את סיבוב ההופעות האירופי והשקת הסינגל השלישי עד שהלהקה תוכל לקדמו.
כשההשמעות המרובות של הסינגלים Hungry Like the Wolf ו- Rio מכינים את הקרקע ו-MTV משדר במלוא העוצמה את הקליפים מתוכו, האלבום השני של דוראן היה פשוט פצצת מכירות אימתנית. מקום שני במצעד האלבומים
הבריטי וראשון באוסטרלי, והדודבןן שבקצפת- ארה"ב, בה האלבום היה פופולארי ביותר והגיע למעמד פלטינה כפול ונחשב לאחד מאלבומי הניו- ווייב הטובים ביותר בכל הזמנים.
בשנת 2008 שוחרר DVD המתעד את הפקת האלבום Rio בשם (Classic Albums: Rio (Collector's Edition. בשנת 2013 Rio נבחר שלישי במצעד 100 האלבומים הטובים ביותר בכל הזמנים שערך רדיו BBC 2.
My Own Way
Save a Prayer
"Seven and the Ragged Tiger"
שוחרר בנובמבר 1983
1. "The Reflex"
2. "New Moon on Monday"
3. "(I''m Looking For) Cracks in the Pavement"
4. "I Take the Dice"
5. "Of Crime and Passion"
6. "Union of the Snake"
7. "Shadows on Your Side"
8. "Tiger Tiger"
9. "The Seventh Stranger"
Union of the Snake
האלבום השלישי של דוראן דוראן היה האחרון שהוציאה הלהקה בהרכב המקורי עד 2004. בזכות ההצלחה המסחרית האדירה של שני האלבומים הראשונים, חברי הלהקה העשירים העדיפו לעבוד על האלבום מחוץ לבריטניה בשל תשלום מיסים גבוהים. מלאכת הכתיבה נעשתה בקון שבדרום צרפת, וההקלטות באולפנים של ג'ורג' מרטין באיים הקריביים של מונטסראט, קטאלוניה.
התחייבויות קודמות החזירו את הלהקה לבריטניה ביולי 1993- בין היתר על מנת להופיע באירוע צדקה בהשתתפות הנסיך צ'רלס והנסיכה דיאנה באצטדיון וילה פארק של מועדון הכדורגל אסטון וילה. לימים נחשף שהצבא האירי הרפובליקני (המחתרת האירית) תכנן להטמין פצצה בהופעה כדי לפגוע בצ'רלס ודיאנה, אך חבר ה- IRA שנשלח להטמין את הפצצה- שון אוקלהאן, היה בעצם משת"פ של הממשלה האירית והצליח לסכל את הפיגוע. בתקופה זו נסיכת וויילס דיאנה הצהירה בפומבי על הערצתה לדוראן דוראן, שבינתיים חזרה למונטסראט כדי לסיים את העבודה.
האלבום Seven and the Ragged Tiger כבש את המקום הראשון במצעד הבריטי כבר בבכורתו, והגיע למעמד פלטינה שבוע בלבד לאחר שחרורו. בארה"ב האלבום דורג 8 ובמשך הזמן הגיע למעמד פלטינה כפול.
New Moon on Monday
The Reflex
"Notorious"
שוחרר בנובמבר 1986
1. "Notorious"
2. "American Science"
3. "Skin Trade"
4. "A Matter of Feeling"
5. "Hold Me"
6. "Vertigo (Do the Demolition)"
7. "So Misled"
8. "Meet El Presidente"
9. "Winter Marches On"
Notorious
10. "Proposition"
Meet El Presidente
האלבום הרביעי של דוראן דוראן הגיע למקום 16 במצעד האלבומים הבריטי ו- 12 בבילבורד האמריקאי. הפקתו הייתה קשה משום שבמקום לנצל את ההפסקה לאחר סיבוב ההופעות העולמי של 1984 למנוחה, החברים בחרו לעבוד על פרויקטים צדדיים. כך נוצר שכשהתאספו לעבודה על אלבום חדש אפסו כוחותיהם, ולזה נוספו בעיות עם הגיטריסט אנדי טיילור. שינוי הכיוון המוזיקלי הכבד שלו במהלך ההפסקה סטה משמעותית מהסגנון של דוראן דוראן, התעוררו מחלוקות אומנותיות משמעותיות ואנדי טיילור כבר עם רגל וחצי מחוץ ללהקה שלקחה את הגיטריסט וורן קוקורולו שימלא את מקומו בהופעות. זכויותיו המשפטיות של אנדי טיילור ביצירת האלבום איכשהו החזיקו אותו בתוך הלהקה, עד שיתאחד בהמשך עם שלושת החברים באופן רשמי.
All She Wants Is
"Big Thing"
שוחרר באוקטובר 1988
1."Big Thing"
2. "I Don''t Want Your Love"
3. "All She Wants Is"
4. "Too Late Marlene"
5. "Drug (It''s Just a State of Mind)"
6. "Do You Believe in Shame?"
7. "Palomino"
8. "Interlude One"
9. "Land"
10. "Flute Interlude"
11. "The Edge of America"
12. "Lake Shore Driving"
Do You Believe in Shame?
I Don't Want Your Love
"Liberty"
שוחרר באוגוסט 1990
1. "Violence of Summer (Love''s Taking Over)"
2. "Liberty"
3. "Hothead"
4. "Serious"
5. "All Along the Water"
6. "My Antarctica"
7. "First Impression"
8. "Read My Lips"
9. "Can You Deal With It"
Violence of Summer
10. "Venice Drowning"
11. "Downtown"
Serious
האלבום השישי של דוראן דוראן היה הראשון בו זכויות הכתיבה התרחבו אל מעבר לחמשת חברי הלהקה המקוריים. וורן קוקורולו וסטרלינג קמפבל הפכו לחברים רשמיים וקיבלו קרדיט כתיבה, למרות שקמפבל עזב שנה בלבד לאחר מכן.
Liberty היה מהאלבומים הפחות מוצלחים של דוראן דוראן. לימים סיפר הבסיסט ג'ון טיילור שהוא נאבק בהתמכרותו לסמים בזמן הקלטות האלבום. הסולן סיימון לה בון סיפר שהחברים לא השקיעו מספיק תשומת לב לפרטים במהלך היצירה ומיהרו להפיק אותו על סמך תחושות בטן. "אבל כתוצאה מכך נולדו שניים מהשירים היותר טובים של דוראן דוראן- Serious ו- My Antarctica. זה לא אלבום רע, אבל בהחלט יש לו את הנקודות החלשות שלו. פשוט איבדנו את הריכוז שלנו".
"Duran Duran (The Wedding Album)"
שוחרר בפברואר 1983
1. "Too Much Information"
2. "Ordinary World"
3. "Love Voodoo"
4. "Drowning Man"
5. "Shotgun"
6. "Come Undone"
7. "Breath After Breath"
8. "UMF"
9. "Femme Fatale"
10. "None of the Above"
11. "Shelter"
12. "To Whom It May Concern"
13. "Sin of the City"
Too Much Information
האלבום השביעי של דוראן דוראן היה השני הנושא את שם הלהקה, ולכן נודע גם בשם "אלבום החתונה". לאחר דעיכה קטנה מאמצע האייטיז, האלבום החזיר את הלהקה לטופ 5 במצעד האלבומים הבריטי וטופ 10 בבילבורד האמריקאי, עם התנופה מהסינגל המקדים Ordinary World שהגיע לטופ 100 במצעדי הפזמונים של שתי המדינות. האלבום הגיע למעמד זהב בבריטניה ופלטינה בארה"ב.
בעטיפת האלבום רואים תמונות אמתיות מחתונות ההורים של חברי הלהקה.
Breath After Breath
Femme Fatale
Ordinary World
Come Undone
באלבומה השמיני דוראן דוראן החליטה לבצע קאברים ליצירות מפורסמות, והאלבום שאמנם הצליח לא רע במצעדים חטף קיתונות של ביקורת שלילית ממבקרי מוזיקה. הסינגל הראשון מהאלבום Perfect Day היה להיט בינוני, ולמרות הביקורות לו ריד אמר כי הגרסה של דוראן דוראן לשיר הייתה " הקאבר הטוב ביותר שנעשה אי פעם לאחד מהשירים שלי".
1. "White Lines"
2. "I Wanna Take You Higher"
3. "Perfect Day"
4. "Watching the Detectives"
5. "Lay Lady Lay"
6. "911 Is a Joke"
7. "Success"
8. "Crystal Ship"
9. "Ball of Confusion"
10. "Thank You"
11. "Drive By"
12. "I Wanna Take You Higher Again"
"Thank You"
שוחרר באפריל 1995
Perfect Day
White Lines
"Medazzaland"
שוחרר באוקטובר 1997
1. "Medazzaland"
2. "Big Bang Generation"
3. "Electric Barbarella"
4. "Out of My Mind"
5. "Who Do You Think You Are?"
6. "Silva Halo"
7. "Be My Icon"
8. "Buried in the Sand"
9. "Michael You''ve Got a Lot to Answer For"
10. "Midnight Sun"
11. "So Long Suicide"
12. "Undergoing Treatment"
Out of My Mind
Electric Barbarella
האלבום התשיעי של דוראן דוראן היה פיאסקו של ממש- הבסיסט ג'ון טיילור עזב את ההקלטות בטרם הושלמו, מה שהשאיר את סיימון לה בון, ניק רודאס ו-וורן קוקורולו ליצור ולהקליט את השירים הנותרים בעצמם. האלבום לא שוחרר כלל באירופה אלא בארה"ב בלבד, שם הגיע למקום 58 במצעד הבילבורד האמריקאי. ביצועיו העגומים היו חלק משמעותי בביטול חוזה ההקלטה של הלהקה עם EMI לאחרר כמעט שני עשורים, שגם העבירה ללהקה את כל החומרים והזכויות על האלבום לעשות בהם כרצונה. זה יצר הערכות על כך שדוראןן דוראן תשחרר את Medazzaland עצמאית בבריטניה אך זה לא קרה מעולם, והאלבום היה זמין באירופה רק ביבוא אישי או הורדהה דיגיטלית.
האלבום העשירי של דוראן דוראן היה האחרון שיצא תחת השלישייה המצומצמת סיימון לה בון, ניק רודאס ו-וורן קוקורולו. כמו כן היה זה האלבום הראשון שלא הופק בחברת התקליטים EMI אלא בחברה החדשה הוליווד, אולם לאור המכירות החלשות של האלבום גם החוזה הזה בוטל.
"Pop Trash"
שוחרר ביוני 2000
1. "Someone Else Not Me"
2. "Lava Lamp"
3. "Playing with Uranium"
4. "Hallucinating Elvis"
5. "Starting to Remember"
6. "Pop Trash Movie"
7. "Fragment"
8. "Mars Meets Venus"
9. "Lady Xanax"
10. "The Sun Doesn''t Shine Forever"
"Kiss Goodbye"
"Last Day on Earth"
Someone Else Not Me
"Astronaut"
שוחרר באוקטובר 2004
1. "(Reach Up for the) Sunrise"
2. "Want You More!"
3. "What Happens Tomorrow"
4. "Astronaut"
5. "Bedroom Toys"
6. "Nice"
7. "Taste the Summer"
8. "Finest Hour"
9. "Chains"
10. "One of Those Days"
11. "Point of No Return"
12. "Still Breathing"
(Reach Up for the) Sunrise
What Happens Tomorrow
בשנת 2001, לאחר שלקחו הפסקה של כמה שנים, סיימון לה בון יזם איחוד של חמשת החברים המקוריים ניק רודאס, ג'ון, רוג'ר ואנדי טיילור. האיחוד הצית מחדש את הניצוץ אצל המעריצים והתקשורת שקיבלו בחזרה את הלהקה המקורית מהאייטיז. על מנת למצוא חברת תקליטים חדשה הלהקה החליטה לצאת לסיבוב הופעות עולמי מוצלח בבריטניה, ארה"ב, יפן, אוסטרליה וניו זילנד. לבסוף לאחר מו"מ ארוכים חתמה הלהקה על חוזה הקלטה ארבע שנתי עם Epic Records (חברת בת של סוני).
האלבום הראשון בהרכב המאוחד Astronaut הביא עימו המון הופעות סולד אאוט באנגליה, בעיקר באצטדיון וומבלי, בו גם צולם DVD של ההופעה. הביצועים של האלבום במצעדים היו טובים עם
מקום 3 במצעד האלבומים הבריטי ו-17 בבילבורד האמריקאי. ערכת ה-DVD דורגה ראשונה במצעד הוידאו של הבילבורד. הסינגל הראשון Reach Up For The) Sunrise) דורג 5 בבכורתו במצעד הפזמונים הבריטי וראשון במצעד הדאנס של הבילבורד. הסינגל השני What Happens Tomorrow דורג 11 במצעד הבריטי, ובארה"ב צבר השמעות בכמויות גדולות בו זמנית עם סיבוב ההופעות הגדול ביותר של הלהקה במדינה.
באוקטובר 2006 דווח באתר הרשמי של הלהקה כי אנדי טיילור עזב את דוראן דוראן וההרכב צומצם לארבעה. דום בראון החל לתגבר את הלהקה כגיטריסט בסיבובי הופעות.
* זו אינה עטיפת האלבום אלא עטיפת הסינגל Union of the Snake מ- 1983
"Red Carpet Massacre"
שוחרר בנובמבר 2007
1. "The Valley"
2. "Red Carpet Massacre"
3. "Nite-Runner"
4. "Falling Down"
5. "Box Full O'' Honey"
6. "Skin Divers"
7. "Tempted"
8. "Tricked Out"
9. "Zoom In"
10. "She''s Too Much"
11. "Dirty Great Monster"
12. "Last Man Standing"
Falling Down
האלבום ה-12 של דוראן דוראן היה הראשון שהוציאה הלהקה לאחר עזיבתו של אנדי טיילור. השתתפו בהפקתו בין היתר טימבלנד וג'סטין טימברלייק. הישגי האלבום היו בינוניים ומטה וחוזה ההקלטה עם Epic Records שהגיע לסיומו לא חודש.
האלבום בוצע על ידי הלהקה בברודוויי ניו יורק בתיאטרון ברימור, בתור מה שתוכנן להיות מרתון הופעות חסר תקדים של 10 לילות. שביתת עובדי במה של התיאטרון קיצרה את המרתון, אבל הלהקה השלימה את ההופעות החסרות במקומות אחרים בארה"ב. היא יצאה לסיבוב הופעות עולמי מוצלח ביותר שהסתיים בדצמבר 2008.
"All You Need Is Now"
שוחרר בדצמבר 2010
1. "All You Need Is Now"
2. "Blame the Machines"
3. "Being Followed"
4. "Leave a Light On"
5. "Safe (In the Heat of the Moment)" (FT. Ana Matronic)
6. "Girl Panic!"
7. "A Diamond in the Mind"
8. "The Man Who Stole a Leopard" (FT. Kelis)
9. "Other People''s Lives"
10. "Mediterranea"
11. "Too Bad You're So Beautiful"
12. "Runway Runaway"
13. "Return to Now"
14. "Before the Rain"
All You Need Is Now
Girl Panic!
האלבום ה-13 של דוראן דוראן הופק על ידי מארק רונסון והיה הראשון שלא שווק תחת חברת הקלטות גדולה, אלא חברת הקלטות העצמאית של הלהקה- Tapemodern ששיווקה את האלבום בבריטניה, וחברות מקומיות בארה"ב ושאר אירופה.
הביקורות על האלבום היו טובות מאוד והשידוך עם מארק רונסון זכה לתשבוחות. היו ביקורות שאפילו הכתירו את All You Need Is Now כאלבום הטוב ביותר של דוראן דוראן מאז Rio. הסינגל הראשון
All You Need Is Now שוחרר כהורדה חופשית באייטונס. הסינגל השני !Girl Panic שוחרר במהדורה מוגבלת של תקליט 7 אינץ' לרגל יום חנויות התקליטים של שנת 2011. בוידאו קליפ של הסינגל השתתפו בין היתר נעומי קמפבל וסינדי קרופורד המגלמות את חברי הלהקה.
העותק הדיגיטלי של האלבום דורג ראשון במצעדי האייטונס במדינות רבות, ביניהן ארה"ב.
"Paper Gods"
שוחרר בספטמבר 2015
1. "Paper Gods" (FT. Mr Hudson)
2. "Last Night in the City" (FT. Kiesza)
3. "You Kill Me with Silence"
4. "Pressure Off"
5. "Face for Today"
6. "Danceophobia" (FT. Lindsay Lohan)
7. "What Are the Chances?" (FT. John Frusciante)
8. "Sunset Garage"
9. "Change the Skyline" (FT. Jonas Bjerre)
10. "Butterfly Girl"
11. "Only in Dreams"
12. "The Universe Alone"
Last Night in the City (אודיו)
-- ביקורת של המגזין CONSEQUENCE OF SOUND --
הסיפור של דוראן דוראן מאז התאחדו עם הרכבם המקורי ב-2001 הוא של להקה שמנסה למצוא את המקום בו היא משתלבת במוזיקה המודרנית. מותג הניו ווייב וסינת'פופ שלהם אף פעם לא נדם, אך בעוד שלהקות כמו הקילרס ופרנז פרדיננד עלו לגדולה באמצע העשור הקודם, התברר כי דוראן דוראן רק שבצרה את המורשת המשפיעה שלה. מתוך רצון לא להיתקע בעבר, הם ניסו להישאר עכשוויים עם האלבום Red Carpet Massacre של 2007, תוך התנסות בעבודה עם טימבלנד וג'סטין טימברלייק. ביצועי האלבום היו עגומים מבחינה ביקורתית ומסחרית כאחת, לכן הלהקה החליפה הילוכים ב-2010 עם האלבום All You Need Is Now, טימבלנד הוחלף במארק רונסון, שסגננו והצליל הכולל שלו התאימו הרבה יותר ללהקה. האלבום ה-13 הצליח הרבה יותר מקודמו, עם גישת חזרה למקורות כלשהי שמצאה את דוראן דוראן מבצעים את הנוסחה ששכללו בשנות ה-80, אם כי מבלי להוסיף שום דבר חדש לתערובת. התכנסות שנת ה-2015 של דוראן דוראן עם קבוצת הליבה של ארבעת החברים המקוריים סיימון לה בון, ג'ון טיילור, ניק רודס ורוג'ר טיילור, נפגשת אי שם באמצע.
Pressure Off
באלבום Paper Gods הלהקה דבקה בסאונד שאינו כל כך שונה מאיפה שהם החלו לפעול לפני 35 שנה, אבל הם עובדים עם כמה אורחים (חלקם מפתיעים יותר מאחרים) שעושים אותם לרלוונטיים בנוף הפופ של היום, ממש כמו בכל נקודת שיא של הלהקה בשני העשורים האחרונים. חלק מכך ניתן לייחס להשפעות של רונסון ומפיקים אחרים כמו פארל וויליאמס, שקורצים בשנים האחרונות לפופ עם השפעות אייטיז כבדות של דאנס רוק, עם שירים כמו Uptown Funk ו- Blurred Lines ששולטים על הרדיו. דוראן דוראן לא חייבת להתאמץ יותר מדי כדי כדי להגיע ללהיטי הפופ של היום, והתוצאות שלה גם טובות יותר עבורו.
ההצלחה של Paper Gods נובעת בחלקה הגדול מכך שדוראן דוראן נוקטת בגישה סבלנית ומתוכננת יותר. הקלטות ראשוניות החלו כבר בשנת 2013; בשנת 2014 הלהקה החלה בפגישות עבודה עם המפיק מר הודסון ( Mr Hudson- מי שמוכר לרבים בזכות עבודתו על האלבום המשותף של קניה ווסט וג'יי זי
Watch the Throne) וסיימה בעיבוד מחדש של חלק גדול מהשירים. בנוסף דוראן דוראן הצתוותה שוב עם רונסון והביאה את הגיטריסט של להקת Chic ניל רוג'רס שיעזור בהפקת האלבום. הטאץ' של רוג'רס מורגש לאורך כל הדרך, במיוחד בסינגל הבכורה Pressure Off, המכיל את הגיטרה שלו וקולותיה של ז'אנל מונה. עם הפאנק הממריץ שלו, זהו השיר החזק ביותר באלבום, ויחסי הגומלין בין משתפי הפעולה נותנים הרגשה כאילו כולם נהנים ורוצים להיות שם, וזה לא תמיד המקרה בפרויקט גדול רווי שחקנים מבחוץ כמו זה שלהלן. גולת הכותרת מאמצע האלבום היא השיר Danceophobia שמכיל קולות של לינדזי לוהן. למרות שזה עשוי להיות צורם לראות את שמה ברשימת הקרדיטים, זה מוסיף אנרגיה לשיר שבאמת נשמע טוב. זה פחות מוצלח לדוראן דוראן כשהם הולכים על פופ מושפע EDM (אלקטרוניק דאנס מיוזיק) עם תוספת קולות של הזמרת קייזה (Kiesza) בשיר Last Night in the City. הקול שלה מושפע ללא ספק מדוראן דוראן, אולם אבל השילוב כאן מרגיש רובוטי בהשוואה לאנרגיה באלבום שנשען על הדיסקו.
אורח נוסף שהופעתו באלבום תפתיע הרבה אנשים היא של חבר הרד הוט צ'ילי פפרז לשעבר, הגיטריסט ג'ון פרושיאנטה, שתורם גיטרה לשלושה מהשירים באלבום. בפאנק של Only in Dreams וגם ב- The Universe Alone, נוכחותו מתקבלת בברכה בזמן שהלהקה מכוונת אל הפאר הנרגש שהם כה ידועים בהשגתו.
בעוד שהמוזיקאים האורחים מוסיפים את הכישרון שלהם לאלבום, ההצגה מנוהלת על ידי לה בון ושות', והם לא מתרשלים. חלק מהשירים צפויים מדי, כמו המילים של השיר הראשון Paper Gods שאמורים להיות כתב אישום חריף נגד הוליווד, אבל בפועל נשמעים קיטש מדי אפילו לדוראן דוראן. ברוב החלקים הם פוגעים, כמו ברגע השיא בשיר Sunset Garage, כשלה בון מציין "לא משנה מהה יקרה, אנו עדיין כאן". ללהקה שכבר התחייבה למלאכתה במשך מעל ל-3 עשורים, זה מסר ראוי ומרגיע שהם עדיין שועטים קדימה. רבים אחרים היו נוקטים בגישה רגועה ובטוחה יותר לאלבום 14 במספר, אבל דוראן דוראן מחדשת ודוחפת קדימה. זה אולי פגום פה ושם, אבל האלבום Paper Gods הוא מאמץ שאפתני וכדאי שיותר ממצדיק את קיומו.
מקור:
David Sackllah. CONSEQUENCE OF SOUND. September 04, 2015.
http://consequenceofsound.net/2015/09/album-review-duran-duran-paper-gods/